El comú d’Escaldes-Engordany atén 422 persones a causa de la Covid-19

Pel que fa als dossiers presentats per les empreses per rebre ajuts, han sigut favorables un 70%, reunint un total de 219 comerços beneficiats

Balanç dels ajuts del comú d'Escaldes-Engordany.
Balanç dels ajuts del comú d'Escaldes-Engordany.

Els ajuts que va preveure el comú d’Escaldes-Engordany, pel que fa a l’àmbit social, s’han traduït en un total de 422 persones ateses durant aquest 2021. No totes elles han rebut compensació econòmica, sinó que han sigut intervinguts en certs aspectes de la seva vida. D’altra banda, també es contemplaven bonificacions per a les empreses, un dels principals perjudicats per la crisi sanitària. En aquest sentit, dels dossiers que es van rebre per poder beneficiar-se, van ser favorables un 70%, que són 219 comerços.

Arran la situació social i econòmica derivada de la Covid-19, el comú d’Escaldes-Engordany ha atès 422 persones. Moltes d’elles han sigut ajudades per assistents, i altres han rebut ajut econòmic. Concretament, s’han atorgat 272 de les 295 sol·licituds rebudes, “que han sigut justificades i treballades perquè siguin justes”, ha assegurat la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata. En total, s’han destinat aproximadament 65.000 euros per exoneració a certes activitats, com les escoles bressol o el menjador de la gent gran, entre d’altres.

Pel que fa a les ajudes a les empreses, el comú ha rebut un total de 315 dossiers, sent favorables 219. Per tant, un 70% de les empreses que han optat a la  bonificació han pogut rebre-la. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha explicat que “han sigut empreses petites, i hem rebut una quantitat important de sol·licituds, sobretot una vegada vista la parada i no tenir temporada d’hivern”. A més, ha explicat que s’ha fet l’exoneració del preu públic per l’establiment de terrasses a 36 locals d’hostaleria i restauració. “Tot i això creiem que la crisi ha sigut menys dura del que s’esperava i les empreses han pogut suportar bastant bé”, ha afirmat Dolsa.

En total, en el conjunt dels ajuts tant socials com empresarials, el comú ha destinat més d’1,3 milions d’euros. Aquesta xifra és inferior al que s’estimava en la partida inicial, que era de gairebé 2,5 milions. A més, també s’ha comptat amb el milió d’euros atorgat per Govern per poder fer front a aquestes ajudes. Dolsa ha apuntat que les bonificacions arribaran al seu fi aquest any 2021, però que encara queda temps, “tenim una trentena de dossiers d’empreses que encara hem de valorar i que és possible que siguin positius”.

Tot i això, Dolsa ha assegurat que, de cara al 2022, es planteja mantenir una partida que es destinarà a la reactivació econòmica i al suport a persones i famílies. La situació de la Covid-19 torna a generar incertesa i des del comú, afirma Dolsa, “volem estar preparats per si hi ha un daltabaix”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending