Espot insta l’exnúmero 2 d’Interior espanyol a aportar “proves fefaents” sobre el ‘cas BPA’

El cap de Govern commina Francisco Martínez a “iniciar les accions legals oportunes” i a demostrar les seves afirmacions, a la vegada que assegura que intervenir el banc era “l’única alternativa” i nega motivacions polítiques

El cap de Govern, Xavier Espot.
El cap de Govern, Xavier Espot. SFGA/J.A.VILADOT

El cap de Govern, Xavier Espot, ha instat qui fou número 2 del ministeri d’Interior espanyol, Francisco Martínez, a “iniciar les accions legals oportunes” i a “demostrar” les afirmacions amb relació al cas BPA. A la vegada, ha volgut defensar l’actuació de l’anterior executiu, del qual va ser ministre de Justícia i Interior en l’afer, tot afirmant que “no hi havia cap alternativa” que no fos tirar endavant la intervenció de l’entitat financera.

“Si ell ho afirma”, ha indicat Espot referint-se a Martínez, “el que ha de fer és iniciar les accions legals oportunes i, sobretot, demostrar-ho”. També ha comentat que “aquells que volen abonar altres teories [sobre la intervenció de BPA] han d’aportar proves fefaents”.

Francisco Martínez durant una compareixença al Congrés espanyol.

Relacionat

Almenys dues causes judicials podrien ‘remoure’s’ amb la carta de l’exnúmero 2 espanyol d’Interior

El mandatari ha admès que no pot respondre per les actuacions de l’executiu espanyol perquè “no hi pertanyíem” però sí que pot parlar “com a antic membre del Govern que va intervenir”. I amb això ha assegurat que “en cap moment hi va haver una motivació política en les decisions que es van prendre”.

La principal, la intervenció de BPA. “Va ser provocada exclusivament per la nota del FinCEN, que va dir que era sospitosa de blanqueig”, ha afirmat. També ha manifestat que “no hi havia cap altra alternativa per preservar el sistema financer, els llocs de treball i els dipòsits dels clients”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending