FEDA i Andorra Telecom han aplicat descomptes per més d'1,7 milions d'euros

Un cop recuperada l'activitat, les empreses podran beneficiar-se d'altres mesures com ara l'ajornament del pagament de les factures

Els ministres Jordi Torres i Sílvia Calvó durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Els ministres Jordi Torres i Sílvia Calvó durant la roda de premsa d'aquest dijous.
FEDA ha aplicat un descompte del 100% a 2.610 contractes i del 80% a 779 contractes. La suma dels imports és de 977.128.48 euros. Andorra Telecom, per la seva part, ha aplicat descomptes, pel moment, a 5.477 empreses i autònoms per pal·liar els efectes de la crisi. La mesura ha suposat fins ara un impacte econòmic de 812.599 euros.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres han explicat les noves mesures aplicades al subministrament d'electricitat i de serveis telefònics. El Govern ha aprovat un decret que regula la tarifa elèctrica bonificada i prohibeix la suspensió del subministrament per impagament, Calvó ha detallat les mesures  per facilitar l'accés a tarifes i descomptes a persones en risc. Ha afegit que els descomptes i bonificacions previstos en el decret estaran en vigor fins que l’empresa retorni a l’activitat econòmica.

Torres, per la seva part, ha explicat el conveni de col·laboració per famílies en situació de vulnerabilitat. La parapública ofereix un 15% de descompte sobre diferents productes i, a més, Afers Socials farà front al rebut en cas d'impagaments. Ha recordat que es van obrir tots els canals de manera gratuïta, així com Lòria TV i France 4 per als estudiants del sistema francès. Durant el confinament no s'ha  tallat la connexió a Internet a cap persona que no hagi pogut pagar la factura

Els ministres han indicat que, un cop recuperada l'activitat, les empreses poden sol·licitar tant a FEDA com a Andorra Telecom, beneficiar-se d'altres mesures com ara l'ajornament del pagament de les factures. Les dues parapúbliques aporten més de 30 milions d'euros per fer front a la crisi sanitària.

Preguntat per la darrera emissió de deute públic, obre la darrera emissió de deute públic, Torres ha afirmat que l'objectiu és cobrir-lo íntegrament. En cas que no sigui possible, "Andorra Telecom i FEDA tenen recursos per comprar deute".

 

 

 

 

Comentaris (1)

Trending