Les botigues de material per a esquiar fa dies que han retirat els elements de més qualitat

Els establiments preserven els esquís de més nivell perquè l’estat de les pistes està ocasionant danys importants

Pals d'esquí en una botiga de lloguer de material.
Pals d'esquí en una botiga de lloguer de material. ARXIU

Hi ha danys personals -com l’increment de l’accidentalitat a les pistes- i danys materials -que són els que sofreixen, fonamentalment, els esquís i les planxes de surf, i més col·lateralment les botes, per posar un parell d’exemples- causats per la situació que experimenten les estacions arran de la manca de precipitacions. A causa dels segons, les botigues de material d’esquí fa dies que han retirat els productes de més qualitat, de més nivell.

Com no costa d’imaginar, el fet d’haver de lliscar sobre gel en moltes ocasions, i fins i tot haver de topar malauradament amb alguna pedra, ocasiona desperfectes més ràpidament del que pot passar quan la neu és l’element principal que recobreix els traçats de les pistes. Davant d’aquesta situació, i després de no pocs danys, els establiments estan preservant els esquís de més nivell i només posen a lloguer materials ja de per si desgastats.

Estat de les pistes a Grau Roig.

Relacionat

Les pistes resisteixen a la manca de precipitacions i la caiguda de reserves

Aquesta jornada de dimarts tampoc no ha estat propicia per a l’exercici de l’esquí. I és que les precipitacions han continuat sent d’aigua fins a molt amunt, fent malbé fins i tot els traçats que es conserven gràcies a la neu de cultiu. Es preveu que una lleugera davallada de les temperatures permeti fer funcionar a major rendiment els canons i que a poc a poc hi hagi nevades encara que siguin febles.

Mentrestant, i tot i ser a Andorra la situació molt millor que en la majoria de punts del Pirineu, hi ha més pistes de les que seria recomanable tancades al públic i, d’altres, sols estan obertes per trams. No és aquest el pitjor hivern de la història a nivell d’episodis nivals, però sí que probablement serà un dels tres o quatre pitjors. El 1982 o el 2006 alguns els recorden encara amb pitjors condicions almenys a aquestes alçades de la temporada.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending