La Transfronterera tindrà un recorregut més assequible amb menys desnivell que en edicions anteriors

La cursa s'ha presentat aquest dijous i es disputarà el proper 5 de novembre amb sortida a la Seu d'Urgell i arribada a Sant Julià de Lòria

El cònsol de Sant Julià, Josep Majoral i l'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana després de la presentació de l'acte.
El cònsol de Sant Julià, Josep Majoral i l'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana després de la presentació de l'acte. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La novena edició de la Cursa Transfronterera. Camí de Retrobament sortirà enguany de La Seu d’Urgell i arribarà a Sant Julià de Lòria amb les novetats d’un nou recorregut i la recuperació de la competició diürna. La cursa, que es disputarà el proper 5 de novembre, s’ha presentat aquest dijous a l’ajuntament de la capital alturgellenca.

 Com és habitual hi haurà un recorregut llarg de poc més de 20 quilòmetres i un de curt anomenat Xics de uns nou i escaig. Si en les edicions anteriors el traçat -sempre que se sortia de la Seu- era La Seu d’Urgell, Estamariu, Bescaran, Naturland, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria, ara serà La Seu d’Urgell, Calvinyà, Arcavell, Juberri, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria.
 
Segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Esports de la Seu, Carlos Guàrdia “creiem que el menor desnivell i el recorregut més curt pot ser un atractiu per als participants”. Com és habitual, hi haurà un servei d’autobús per tornar a La Seu un cop acabada la cursa que finalitzarà com sempre a la plaça de la Germandat i també hi haurà servei de dutxes a LAUesport. Una altra de les iniciatives que repeteix per contribuir a la sostenibilitat és l’absència de gots de plàstic d’un sol ús i la cinta delimitadora del recorregut que serà reutilitzable.
 
El cap d’Esports de LAUesport, Ramon Ibarz ha comentat que la participació ha anat fluctuant amb el pas dels anys i va caure dràsticament l’any posterior a la pandèmia. “La primera edició va tenir 239 participants però això ha variat amb el pas del temps per diferents motius com ara el pas a la versió nocturna o les diferents condicions climatològiques segons l’any”, ha dit Ibarz. Ell mateix ha assegurat que si el quòrum d’enguany supera el centenar d’atletes “ja estarem contents”. 
 
Tant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana com el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral han coincidit en els llaços que uneixen les dues localitats més enllà de la frontera que les separa. 

Comentaris (4)

Trending