La Policia reforça la formació en investigacions sobre arranjaments de partits i apostes

Els agents han rebut classes teòriques i pràctiques amb el focus posat en el control administratiu als centres de jocs d’atzar, la corrupció esportiva o el blanqueig de diners que comporten segons quines accions

Els agents durant la formació arranjaments esportius i apostes
Els agents durant la formació arranjaments esportius i apostes Policia

Comandaments i agents de la Policia de la Unitat d’Investigació Econòmica-financera, principalment del grup de Jocs d’atzar, han rebut aquesta setmana una formació centrada en investigacions relacionades amb arranjaments de partits, apostes esportives i blanqueig de diners. S’han realitzat classes teòriques i pràctiques centrades en diferents accions d’aquest àmbit. Arriba, cal recordar, després de l’avís de partits manipulats arran l’operació ‘Conífera’, que va tenir afectació a Andorra i que està en investigació.

La formació, que tenia com a objectiu reforçar els coneixements de la Policia en aquest àmbit, ha estat impartida per inspectors del Servicio de Control de Juegos de Azar y Apuestas de la Policia Nacional espanyola. Ha consistit en classes teòriques i pràctiques en què els especialistes han posat el focus en el control administratiu als centres de joc d’atzar, la corrupació esportiva, els arranjaments de partits, les consegüents apostes i el blanqueig de diners que comporten.

Imatge d'una casa d'apostes a Espanya.

Relacionat

La policia espanyola afirma que una xarxa d’apostes il·legals va manipular partits a Andorra

Els experts han explicat, al llarg de la setmana i a través de casos reals, quins mètodes empren els delinqüents i com abordar investigacions complexes al voltant d’un tipus delictiu que, actualment, està en auge a escala global. En total, 14 policies andorrans i tres de la Policia Nacional espanyola han rebut la formació, que ha tingut lloc a les dependències del Despatx Central.

El president de la FAF, Félix Álvarez, durant una roda de premsa.

Relacionat

La FAF analitzarà quins partits han pogut ser manipulats pels arrestats de l’operació ‘Conífera’

Aquest auge de conductes delictives relacionades amb el joc, especialment amb els partits de futbol, va esquitxar Andorra. L’operació ‘Conífera’ a Espanya va arribar fins a la quarantena de detencions al mes de març. La policia nacional espanyola va considerar que partits de la lliga del Principal haurien estat manipulats. La Federació Andorrana de Futbol va iniciar, de fet, un procés per avaluar quins podrien haver-se vist afectats per la xarxa organitzada.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending