La FAF analitzarà quins partits han pogut ser manipulats pels arrestats de l’operació ‘Conífera’

L’entitat també es posa “a la plena disposició” de les autoritats per col·laborar si es decideix obrir una investigació al país després de les detencions efectuades per la policia nacional

El president de la FAF, Félix Álvarez, durant una roda de premsa.
El president de la FAF, Félix Álvarez, durant una roda de premsa. C.C.

La Federació Andorrana de Futbol ha iniciat un procés per avaluar quins partits de futbol de les competicions que organitza podrien haver-se vist afectats per la xarxa organitzada per manipular duels i guanyar diners via apostes esportives desarticulada per la policia nacional espanyola. L’ens ha deixat clar que està “a la plena disposició” de les autoritats per col·laborar si també s’obre alguna investigació al país. L’operació ‘Conífera’ s’ha saldat, fins ara, amb la detenció de més de 40 persones, entre els quals diversos jugadors.

El treball fet pel cos d’ordre s’hauria efectuat en dues tongades. La primera, al novembre; la segona, amb la informació recopilada llavors, ara. En aquesta segona fase s’haurien arrestat 23 persones, entre les quals els líders de la xarxa, que contactava amb futbolistes perquè els facilitessin informació privilegiada dels seus equips i ajudessin a manipular els encontres. Posteriorment, s’apostava, via web o presencialment. Es calcula que entre 2021 i 2022 es podrien haver embutxacat 500.000 euros.

Imatge d'una casa d'apostes a Espanya.

Relacionat

La policia espanyola afirma que una xarxa d’apostes il·legals va manipular partits a Andorra

I, segons la policia nacional, alguns dels duels alterats serien de la lliga andorrana. També n’hi haurà al campionat de Gibraltar i a la Tercera Federació espanyola. Això ha aixecat l’alerta dins la FAF.

L’ens ha emès un comunicat en el qual explica que “ha iniciat un procés d'avaluació i anàlisi de les informacions aparegudes amb relació al possible frau”. També assegura que està “a la plena disposició de les autoritats judicials i esportives del país amb la finalitat d'aclarir i cooperar en la investigació”.

Al mateix temps s’ha volgut lamentar que “aquests presumptes fets esquitxin la imatge dels clubs, els jugadors i els diferents col·laboradors, els quals juntament amb la FAF s'esforcen cada dia per aconseguir millorar, a través de l’esport, els valors humans i socials propis de la nostra societat”.

Comentaris (3)

Trending