Oier dona la tercera Copa Catalunya a un Andorra que no esvaeix els dubtes

Els tricolors s’han endut la final contra l’Olot de Tercera RFEF a la tanda de penals després que el partit hagi acabat amb empat a 1 i en què els locals haurien pogut guanyar en la darrera ocasió

Els jugadors tricolors celebrant el títol aconseguit.
Els jugadors tricolors celebrant el títol aconseguit. FC ANDORRA

L’FC Andorra ha aixecat la tercera Copa Catalunya de la seva història, la segona consecutiva, després de guanyar l’Olot de Tercera RFEF a la tanda de penals. El partit ha acabat amb empat a 1 en què el porter Oiler Olazábel ha estat el millor dels tricolors aturant dos penals i evitant la derrota dels eu equip en la darrera jugada. El partit no ha servit per esvair els dubtes sobre el joc de l’Andorra i s’ha fet palès que encara ha de millorar molt.

Eder Sarabia ha presentat un onze inicial amb molts canvis donant minuts a homes que habitualment no en tenen gaires com el tercer porter Oier Olazábal, que només havia jugat en el partit de semifinals d’aquesta competició contra l’Hospitalet. El central Roger Alcalà, jugador del Nàstic Manresa ha debutat amb el primer equip. Els tricolors han començat el partit mantenint la possessió de la pilota i fent valdre la diferència de categories. La primera ocasió ha estat per Karrikaburu, qui a la sortida d’un córner ha rematat amb el cap i ha obligat Batalla a estirar-se.

L’Olot, a poc a poc, ha començat a trepitjar el camp contrari i una centrada de Fornés no l’ha pogut aprofitar Marc Bas perquè ‘Petxa’ ha posat la cama a temps. Tot i això, els tricolors continuaven sent els amos fins a tres quarts de camp. En els darrers metres, però, no generava perill a la porteria de Batalla. Els locals buscaven l’àrea contrària i al minut 13 una centrada per banda dreta no la podia aprofitar Moha. Al quart d’hora de partit, bona centrada d’Àlex Calvo que ha desviat el porter evitant que hi arribés Karrikaburu.

Roger Alcalà ha debutat amb el primer equip de l'Andorra.

Els olotins tenien l’ocasió més clara fins al moment. Corria el minut 21i una centrada per la dreta deixava a Arnau Forés sol davant d’Oier, però el porter tricolor fent valer la seva experiència ha evitat l’1-0. El timó del partit el continuava portant l’Andorra i al minut 36 arribaria el premi. Una pèrdua al mig del camp dels locals ha servit perquè Karrikaburu conduís la jugada, assistint a Álex Calvo, qui ha servit el gol a Álvaro Martín. Dos minuts més tard, l’Olot ha reclamat penal per unes mans de Migue Leal dins l’àrea, que l’àrbitre no ha considerat punibles.

Samper conuint la pilota en la final de la Copa Catalunya.

Els de Pedro Dòlera buscaven l’empat i Guillem Terma l’ha tingut a les seves botes, però el seu xut des de fora ha acabat amb la pilota estavellada al pal. Els garrotxins no s’arrugaven, però Pablo Moreno a dos minuts per arribar al descans ha buscat el segon, la pilota ha acabat sortint per la línia de fons. En la jugada posterior, l’Olot ha perdonat l’empat. Moha no ha pogut aprofitar una errada d’Alcalà a l’àrea petia i ha enviat l’esfèrica per sobre de la porteria d’Oier.

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix amb l’Andorra tenint la pilota i els olotins intentant sortir al contracop. Karrikaburu ho intentava amb el porter avançat, tot i que no ha pogut sorprendre i la vaselina ha sortit desviada. L’Olot buscava la seva oportunitat al quart d’hora de la segona meitat. Pedro del Campo enviava la pilota a dins l’àrea, però Samper l’enviava a córner. En la següent jugada ‘Juvi’ ho ha intentat amb el cap, sense sort.

Eder Sarabia movia la banqueta amb l’entrada de Lobete i del juvenil Marc Fe, que també ha debutat amb el primer equip de l’FC Andorra. Els locals buscaven amb més intensitat l’empat que no pas els tricolors el segon. Maynau l’ha tingut al 23’, però l’ocasió més clara ha arribat dos minuts després quan Urri rematava una gran centrada per la dreta i Oier, el millor dels andorrans, tornava a ser el salvador amb una mà estratosfèrica.

Tantes vegades que va el canti a la font que al final s’ha acabat trencant. Un córner al minut 80 servit ràpidament per l’Olot ha acabat amb una assistència de Marc Mas perquè Urri posés la cama avançant-se a Mige Leal i feia l’1-1. L’Andorra ha volgut reaccionar ràpid. Una passada llarga cap a Karrikaburu guanyava l’esquena als centrals superava a Batalla, però Marco Gil ha estat més llest evitant l’1-2. Els tricolors s’han posat la granota de treball i Sergio Molina ha disposat d’una bona ocasió, però no ha pogut superar el porter. En temps afegit, Lobete amb un xut fort enviava la pilota fora.

Àlex Calvo en una jugada contra l'Olot.

L’emoció estava servida i els locals també s’han llençat cap a la porteria d’Oier. Al 85’ Migue Leal ha estat a punt de marcar en pròpia porteria. Sortosament el pal ho ha evitat. En la darrera jugada del partit l’Olot ha tingut dues ocasions clares de gol. Primer Marc Mas ha obligat Oier a posar la mà i el refús Marc Roquet l’ha enviat als núvols quan ho tenia tot de cara per endur-se el partit.

La final de la Copa Catalunya es decidiria a la tanda de penals. Els tricolors han estat més encertats amb els gols de Karrikaburu, Álvaro Martín, Milina i Álex Calvo que ha marcat el llançament decisiu. Oier n’ha aturat dos sent l’home del partit. L’FC Andorra aixecava la seva tercera Copa Catalunya de la seva història. Ara, però toca centrar-se en el que és important, la permanència. Dissabte visiten el Cartegena (18.30 hores), rival directe per eludir el descens.