El Multisports Festival tanca amb més inscrits que el 2021 però per sota de les xifres promeses

Prop de 3.500 atletes han pres part en alguna de les quatre proves, dada que millora les d’una primera edició marca per la pandèmia, però que no arriben encara als 4.000 apuntats quan es va signar el conveni amb Govern

Comentaris

Un instant de la prova ciclista de l'Ironman 70.3.
Un instant de la prova ciclista de l'Ironman 70.3. AMF

L’Andorra Multisports Festival, en la seva segona edició, ha finalitzat aquest diumenge amb la disputa de l’Ironman 70.3. Des de l’organització, s’ha volgut defensar que l’esdeveniment es pot considerar d’un èxit, tot i que no s’han aportat xifres definitives del nombre de participants. Segons les dades facilitades ara fa uns dies, se situen entorn les 3.500. Per tant, encara per sota de les 4.000 que s’havien augurat en signar el conveni entre Govern i la multinacional responsable de la prova.

Aquest diumenge, s’ha disputat la cursa reina del seguit del cicle. Uns 800 esportistes han pres part de la Ironman 70.3. Xifra lleugerament superior a la de l’any passat per a una cursa que ha trastocat de forma important la normalitat a la xarxa viària. Aquesta se suma a la d’altres proves, 21 Ports, Trail i la de BTT. Aquestes dues darreres són les que, segons les fonts consultades, han aconseguit impulsar a l’alça el nombre d’inscrits, amb gairebé el doble de l’edició de l’any passat. Llavors, la punxada va ser evident en un entorn, tot s’ha de dir, marcat per la pandèmia.

Un dels participants passa al costat de les cues generades per l'habilitació del carril especial.

Relacionat

Col·lapse de trànsit al centre per les restriccions de l’Ironman 70.3

Des de l’organització no s’ha facilitat la dada definitiva de participants. Tot apunta, però, que se situa en uns 3.500 -el dia de la presentació es va parlar de 3.338 inscrits-. Per tant, és cert, notable millora en comparació a la primera edició. També, però, per sota de la xifra, uns 4.000, donada en el seu dia quan es va presentar l’acord entre Govern i Ironman.

Malgrat això, en el comunicat fet públic aquest diumenge, s’ha volgut destacar que “el festival s’ha convertit ràpidament en un dels més importants del seu àmbit”. Així, el director regional de The Ironman Group, Agustí Pérez, ha afirmat que “han estat dues setmanes de proves de primer nivell que han portat milers d’atletes al Principat”. Així, ha assegurat que “estem molt contents amb l’èxit d’aquesta edició i som conscients que això només ha fet que començar”. D’aquesta forma, ha manifestat que el festival “té un llarg recorregut al davant”. Així, ha avançat que “des d’avui ja estem treballant en la tercera edició”.

Pel que fa a l’aspecte purament esportiu, els guanyadors de l’Ironman 70.3 han estat l’australiana Ashleigh Gentle en categoria femenina i el francès Simon Viain, en la masculina.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending