El MoraBanc paeix el descens entre retrets als àrbitres i el desig ferm de tornar a l’ACB

El director esportiu, Francesc Solana afirma que “són moments molt durs però ens aixecarem”

Comentaris

Marcelinho Huertas s'abraça amb Clevin Hannah al final del partit.
Marcelinho Huertas s'abraça amb Clevin Hannah al final del partit. ACB MARTIN IMATGE

El dia després de la derrota del MoraBanc Andorra contra el Lenovo Tenerife amb el descens de l’equip a la LEB Or després de vuit anys a l’ACB arriba entre retrets als àrbitres i el desig ferm de tornar a l’ACB.  La LEB és una competició amb algunes normes diferents a l’ACB com ara la limitació de jugadors extracomunitaris i la presència de jugadors en formació.

El director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana ha explicat que “després de vuit anys a l’ACB durant els quals ha crescut i s’ha consolidat volem tornar el més aviat possible a la màxima categoria”.  Ha reconegut que  “són moments durs” i ha estat contundent en afirmar que “ens aixecarem”.  Solana ha valorat positivament la reacció de l’equip al darrer mes i ha firmat que han de començar a treballar ja per preparar la temporada vinent”. Ha reconegut que “la LEB és una lliga molt dura i que caldrà fer les coses molt bé per tornar a l’ACB”.

“Nosaltres baixem a LEB Or i els àrbitres segueixen a l'ACB”

Per Solana, el paper dels àrbitres ha estat determinant aquesta temporada i ho resumeix amb aquesta dura frase:  “Nosaltres baixem a LEB Or i els àrbitres segueixen a l'ACB”. Considera que “les decisions finals és un resum del que ha anat passant durant la temporada. El poc respecte que ens tenen i sembla que se’n fotin de nosaltres. Uns han decidit que no guanyàvem”. No ha volgut entrar més em el tema arbitral “perquè l’únic que pots tenir és una sanció econòmica”.

La decepció dels jugadors andorrans després de la derrota i del descens.

Relacionat

Shermadini sobre la botzina envia el MoraBanc a la Leb Or

També ha fet referència als àrbitres, l’entrenador Óscar Quintana. “Són una vergonya les decisions arbitrals del final". Visiblement empipat ha detallat que “jo parlo de fets i els fets són que un contacte mínim són tres tires lliures per un triple. Bé. Si aquest és el nivell aquest és el nivell. Per tant, falta a 'Tunde' 2+1 i la de Codi Miller-McIntyre també és un 2+1 sí o sí. Sigui quin sigui el nivell d'arbitratge. L'última acció es falta en atac i després són passes de 'Gio' Shermadini. Les xiules i vas a la pròrroga i que guanyi el millor".

Reconeixement especial al paper de l'afició

L’afició que va omplir dissabte el pavelló amb 5.000 espectadors, ha estat lloada per Solana. “Vull donar les gràcies pel seu suport”, ha dit. A partir d’aquest dilluns comença la planificació de la pròxima temporada. La plantilla serà completament diferent a la d’aquesta perquè molts jugadors no continuaran. És segur que homes del nivell de Miller-McIntyre o de Clevin Hannah tindran ofertes de l’ACB o d’equips europeus.

L’avantatge pel MoraBanc és que la LEB Or és una categoria que coneix perfectament i que hi ha jugadors com Tyson Pérez i Olumuyiwa que hi han jugat. Aquest diumenge, el cap de Govern, Xavier Espot ja va assegurar el suport de l'executiu al club. ""No hi ha cap dubte que seguirem donant el suport que calgui perquè així sigui un petit atzucac que duri només un any i que aquest equip pugui refer-se i l'any vinent puguem dir que tornem a pujar a la lliga ACB- Endesa".

Comentaris (12)

Trending