Un mal segon temps condemna el MoraBanc i el deixa sense opcions de semifinals (88-86)

Els tricolors han completat una primera meitat excel•lent, però s’han assecat en atac després del descans i a poc a poc el San Pablo ha culminat la remuntada

Lima fa una entrada a cistella superant Olumuyiwa.
Lima fa una entrada a cistella superant Olumuyiwa. ACB PHOTO

Amb la mel als llavis. Així s’ha quedat el MoraBanc Andorra, que no ha pogut complir la seva part del tracte per estar a les semifinals de l’ACB. Els tricolors han caigut contra el San Pablo Burgos en un duel en el qual han portat la iniciativa fins als minuts finals. La manca d’encert ofensiu en el tram final, però, ha permès la remuntada d’un rival al qual s’havia arribat a dominar amb fins a 16 punts de diferència.

El primer període ha estat presidit per una gran igualtat, tot i que amb el MoraBanc gairebé sempre al davant sense aconseguir cap gran diferència. Els tricolors han fet valdre una bona defensa per mantenir aquesta iniciativa, al mateix temps que mostrava, novament, una especial inspiració des de fora del perímetre. Justament, tres triples consecutius de Jelinek al tram final d’aquest quart ha permès l’equip d’Ibon Navarro anotar-se’l amb la màxima diferència aconseguida fins al moment: cinc a dalt (17-22).

El segon quart ha començat amb ensurt. Els burgalesos han clavat un parcial de 6-0 que els ha posat per davant en el marcador en tot just un minut i mig (23-22). La situació, però, s’ha capgirat de seguida. Un triple de Massenat ha encetat un parcial de 0-12 aconseguit gràcies a una duríssima defensa que ha deixat sense resposta el San Pablo i un seguit de bones decisions en atac, especialment per part de Todorovic (23-34).

Hannah, que només ha anotat tres punts, en una acció del partit.

Els lleonesos estaven bloquejats fins que dos llançaments exteriors de Benite han trencat la mala ratxa i han donat pas a un període d’intercanvi de cistelles on els tricolors han sabut mantenir a ratlla el seu rival, sempre amb diferències còmodes. Fins que a manca d’un minut per al descans, dos triples consecutius de Senglin i Torodorovic han eixamplat la diferència fins als setze punts (35-51). El San Pablo encara ha tingut sort que, sobre la botzina, McFadden ha anotat des de més enllà del mig del camp la cistella de la fase final, que els ha permès marxar a vestuaris només tretze per sota (40-53).

Fins al descans, els tricolors han estat molt superiors; en el retorn dels vestuaris, el San Pablo ha millorat i ha acabat molt més endollat

El descans no ha anat gairebé al MoraBanc, que ha sortit descentrat al parquet en el tercer quart. Malgrat la desqualificació de Fitipaldo per una antiesportiva al poc d’iniciar-se aquest període, els tricolors s’han encallat en atac durant una bona estona i el San Pablo, tampoc excessivament inspirat de cara a cistella, ho ha aprofitat per a poc a poc retallar distàncies fins a un punt crític a quatre del final en el qual s’ha situat només quatre punts per sota.

La reacció ha arribat de la mà de Massenat i un triple que ha trencat la mala ratxa i ha donat pas a un tram final de quart amb més encert. Gràcies a aquesta millora ofensiva, els andorrans han recuperat sensacions i, el que és més important, han eixamplat de nou l’avantatge fins a deu punts (62-72) abans d’entrar en el darrer i definitiu període.

Diversos jugadors de tots dos equips a l'espera d'un rebot.

La diferència no era ni molt menys definitiva, però el mal inici del quart decisiu per part del MoraBanc ha complicat, i molt, les coses. Sense fluïdesa en atac i amb una defensa massa feble, el San Pablo s’ha posat a 3 quan encara faltaven set minuts per al final. Començava un altre duel, un minipartit.

I en aquest duel de set minuts, el MoraBanc ha continuat sense trobar amb facilitat la forma d’anotar. El San Pablo ho ha sabut aprofitar i ha completat la remuntada per la qual ha treballat al llarg de tot el segon temps a manca de 90 segons. S’ha posat per davant gràcies a Apic (82-81). En l’acció posterior, Massenat s’ha jugat un triple forçat fruit, una altra vegada, del bloqueig ofensiu dels andorrans.

Dos tirs lliures fallats per Rivero a tres segons del final han donat esperança però Jelinek s'ha hagut de jugar un triple gairebé impossible

Tocava, doncs, final d’infart. A 38 segons, Llovet ha igualat el tanteig amb dos tir lliures i, en l’atac següent, Ferran Bassas s’ha jugat un triple que ha entrat plorant. Tres a sota i amb 14 segons i mig per endavant, el MoraBanc havia de buscar la gesta per igualar, però uns passos xiulats a Senglin han acabat condemnant els andorrans. Els dos tirs lliures transformats per McFadden han donat encara més aire als de Burgos.

L’esperança s’ha revifat amb un triple de Jelinek a quatre del final. A 3 del final, dos tirs lliures fallats per Rivero han donat una darrera oportunitat però el llançament de lluny de Jelinek ha estat massa forçat i no ha trobat cistella.

SAN PABLO BURGOS (88): Fitipaldo 6, Benite 23, Salvó 1, Rivero 5, Lima 6 -cinc inicial-, Vega 0, Mcfadden 13, Bassas 10, Aguilar 5 i Apic 19.

MORABANC ANDORRA (88): Sy 9, Olumuyiwa 4, Massenat 12, Hannah 3, Walker 3 -cinc inicial-, Tyson Pérez 12, Llovet 2, Todorovic 12, Jelinek 19 i Senglin 10.

Parcials: 17-22, 23-31, 22-19 i 26-14 (88-86).

Àrbitres: García González, Cortés i Calatrava.

Ibon Navarro: “Ens ha faltat benzina”.

Tot i la derrota, el tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, ha deixat clar que estava “orgullós” dels seus jugadors. L’entrenador tricolor ha lamentat que, després d’un bon primer temps, “hem fet una davallada important” al segon “per culpa de la seva defensa en zona”. Un cop superat aquest moment, s’ha arribat a un darrer quart en el qual “ens ha faltat benzina i no hem pogut més”. En línies generals, Navarro ha volgut valorar positivament una temporada que “ha estat bona” i ha destacat que “té molt de mèrit estar aquí”.