Històrica plata de Nahuel Carabaña en els 3.000 obstacles dels Campionats Iberoamericans

L’atleta andorrà ha comandat durant una estona la cursa i a punt ha estat de poder imposar-se a l’espanyol Gonzalo Parra a la línia d’arribada

Els tres primers, amb Carabaña a la dreta.
Els tres primers, amb Carabaña a la dreta. FAA

Històric resultat el de l’atleta andorrà Nahuel Carabaña en la cursa de 3.000 obstacles en els Campionats Iberoamericans que se celebren a Alacant. La medalla de plata, és a dir, el segon lloc, a punt ha estat d’esdevenir un or. I és que Carabaña ha comandat durant uns bons metres el grup després d’un atac poc abans d’arribar a l’última volta. I encara gairebé fins a la línia d’arribada l’andorrà no ha estat sobrepassat per l’espanyol Gonzalo Parra, que ha acabat vencent.

La cursa ha estatat preciosa. Ràpida. I amb nombroses alternatives. Si la victòria de Parra, amb 8.34.85, ha estat sorprenent, més encara ha estat sorprenent el brillant paper de l’andorrà Nahuel Carabaña, segon amb 8.35.19, rècord nacional del Principat. Tercer ha estat l’argentí Marcos Molina, amb 8.35.40.

El millor marquista era el colombià Carlos Sanmartín, que ha comandar el grup al principi, substituït després al capdavant pels argentins Molina i Arbe. El futur campió, l’espanyol Parra, ha lluitat durant molts moments per no perdre contacte amb el grup de capçalera, on hi havia l’andorrà Carabaña i el peruà Julio Palomino. Carabaña ha fet un formidable atac, al qual han respost Parra i Molina. La darrera volta ha estat de vertigen i molt emocionant; quan semblava que l'argentí Molina assoliria el triomf ha emergit Gonzalo Parra per entrar primer a meta amb Carabaña per darrere seu.

Etiquetes

Comentaris

Trending