Esports vol fer de mediador en el conflicte en la Federació de Patinatge

El secretari d’Estat, Justo Ruiz, avança la voluntat de seure la junta i els jugadors que han renunciat a la selecció d’hoquei per mirar de trobar una entesa

El secretari d'Estat d'Esports en funcions, Justo Ruiz.
El secretari d'Estat d'Esports en funcions, Justo Ruiz. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern té la voluntat d’intentar fer mediació en el conflicte desfermat en la Federació de Patinatge arran de l’oficialització com a seleccionador de Miquel Umbert. El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, ha explicat que es tractarà de fer seure a una taula els jugadors que han renunciat al combinat nacional i la junta directiva de l’entitat. L’objectiu? Buscar una entesa que permeti cosir les ferides i solucionar el cisma que afecta l’hoquei del Principat.

Ruiz no ha amagat que la situació és “incòmoda” un cop s’ha fet públic que fins a nou jugadors han decidit renunciar a defensar la selecció nacional en protesta per l’elecció d’un tècnic amb una filosofia i un estil de joc que trenca el treball fet els darrers anys. El que deixa clar és que l’actuació del Govern s’ha de limitar a intentar posar pau i a ajudar a trobar una entesa, però en cap cas poden obligar a res.

Jugadors de la selecció nacional d'hoquei celebren un gol.

Relacionat

Cisma a l’hoquei andorrà

“Ens trobem que hi ha aquest conflicte que, en certa forma, es va quedar encallat amb la pandèmia. Fins fa uns dies no hem tingut constància que la federació prenia la decisió i els jugadors la seva”, ha indicat el secretari d’Estat, tot apuntant que “no podem obligar una junta elegida democràticament i legitimada a canviar una resolució”. Tampoc es preveu, malgrat que la llei sí que ho permetria, força els esportistes a anar al combinat nacional.

El que es vol és ajudar a relaxar la tensió i a trobar una solució pactada amb diàleg. “Hem de fer una crida al sentit comú i a què es posin els valors sobre la taula, demostrar tolerància, parlar i trobar un punt d’entesa que permeti els jugadors fer la seva feina i la federació la seva”, ha avançat. Per això, Ruiz ha manifestat que “no tinc cap inconvenient i ho faré a parlar amb la junta directiva i amb els jugadors i espero que tothom estigui disposat a seure a la taula”. L’objectiu? “Posar sobre la mateixa quins són els problemes reals i buscar la manera que no afectin el futur d’una selecció que estava traient resultats molt destacables”.

Miquel Umbert ha dirigit, entre altres, els combinats d'Espanya i d'Angola.

Relacionat

La Federació de Patinatge confirma Miquel Umbert com a seleccionador d’hoquei patins

Ruiz ha volgut posar en relleu que “el pitjor que hi pot haver per a un jugador és deixar de competir i fer el que li agrada”. Per tant aconsella que “abans d’arribar a una decisió d’aquest calat hem d’esgotar totes les vies possibles”. Al seu entendre, “el que prima és dialogar amb serenor i veure si és possible trobar un forat per una entesa”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending