Cisma a l’hoquei andorrà

Nou jugadors anuncien que deixen la selecció arran de la confirmació de Miquel Umbert com a entrenador, decisió que no comparteixen perquè “trenca el projecte” i en la que veuen “interessos personals” d’algun membre de la junta

Jugadors de la selecció nacional d'hoquei celebren un gol.
Jugadors de la selecció nacional d'hoquei celebren un gol. ARXIU

La confirmació per part de la Federació de Patinatge de la continuïtat de Miquel Umbert com a seleccionador nacional ha estat el detonant d’un cisma que es venia coent fa mesos en l’hoquei andorrà. Fins a nou jugadors del combinat tricolor, entre ells el capità Gerard Miquel, han anunciat que renuncien a tornar a jugar amb l’equip. No comparteixen la decisió, ja que entenen que trenca un projecte i un estil de joc que ha donat bons resultats i consideren que l’elecció de tècnic està motivada per “interessos personals” d’un dels membres de la junta, Xavier Picanyol.

A banda de Miquel, deixen la selecció els germans Adrià i Oriol Antequera; Carlos de Sousa, Arnau i Nil Dilme, Anton Borrell i Llorenç Miquel. A ells s’ha unit en les darreres hores Nil Castellví. En total, vuit jugadors habituals de l’equip nacional en els darrers anys i un que es podia incorporar ara a l’equip. A través d’un comunicat confirmen la seva decisió que, asseguren, ha estat “meditada i molt difícil de prendre”. Tot i això, defensen que ho fan “tranquils” perquè “sabem que estem al costat bo en aquest conflicte i estem convençuts que el temps ens donarà la raó”.

En l’escrit, asseguren lluitar en tot moment perquè “la Federació treballi pel bé d’aquest esport i el del país”. Afirmen, també, que fa temps que “en favor de l’interès nacional i del nostre esport, hem mirat en tot moment de deixar de banda les diferències amb la junta i trobar la manera de fer encaixar les posicions”. En canvi, ara “podem afirmar amb rotunditat que el projecte que aquesta ha impulsat no defensa els valors d’aquesta selecció ni els dels seus integrants”.

Miquel Umbert ha dirigit, entre altres, els combinats d'Espanya i d'Angola.

Relacionat

La Federació de Patinatge confirma Miquel Umbert com a seleccionador d’hoquei patins

 

El detonant d’un malestar que, queda clar, venia de lluny, ha arribat amb la confirmació d’Umbert com a seleccionador, anunciat aquest dilluns. Poques hores després, els jugadors han fet pública la decisió de renunciar a la selecció. “Representar aquest país ha estat, és, i sempre serà un orgull per a tots nosaltres”, remarquen, a la vegada que adverteixen que “exigeix una gran responsabilitat” i “cal fer-ho des del màxim respecte i amb total convenciment”.

El conflicte fa temps que s’estava coent, quan la junta de la Federació va indicar la intenció d’elegir Umbert com a seleccionador, una decisió que no compareixen els jugadors, que van arribar a proposar fins a sis noms alternatius

Aquesta condició, però, no es compliria ara a l’entendre dels signants del comunicat. “El projecte que presenta actualment la Federació queda lluny de les aspiracions que considerem que ha de tenir una selecció com la nostra i s’allunya dels valors que ha defensat històricament l’esport i el país”, comenten.

En declaracions a Altaveu, el fins ara capità de l’equip ha recordat que des del moment en què es va posar sobre la taula l’arribada d’Umbert, “sempre hem expressat el que pensàvem” i van avisar que si es confirmava no continuarien a la selecció. El motiu d’aquesta postura es troba en el fet que “fa anys que treballem amb un sistema de joc i un estil ben marcat, sempre hi ha hagut una continuïtat i fent bons resultats tant en l’absoluta com a la base”. Ara, “per les referències que ens arriben és un seleccionador que trenca amb el projecte i que ens faria començar de zero”. Consideren que “es tira per la borda” tota aquesta feina d’anys.

A banda, Miquel i la resta de jugadors no amaguen que veuen “interessos personals” en la decisió per part de Xavier Picanyol, un dels membres de la junta de la Federació de Patinatge. I és que Umbert era entrenador al club on jugava el seu fill. “Si no és per algun altre motiu, no s’entén que es vulgui fer aquest canvi, que trenca tot un projecte esportiu”, ha indicat.

El capità també ha lamentat que es van proposar fins a sis noms alternatius com a seleccionador. Tots ells tenien “bones referències” i apostaven per un estil similar als dels últims anys. “Ni els han trucat”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending