Doble jornada setmanal en la represa de la lliga de futbol a partir de diumenge

Cada dilluns i dimarts de juliol es faran proves TMA per assegurar-se que després dels partits no hi ha cap persona intervinent que tingui el coronavirus

Aquests dies s'estan fent proves de detecció ràpida de Covid.
Aquests dies s'estan fent proves de detecció ràpida de Covid. FAF

La lliga de futbol es reprèn aquest diumenge. I ho farà amb una doble jornada setmanal: diumenge i dimecres i dijous. Queden tres jornades per disputar de la fase regular, tres enfrontaments de play-off, les semifinals, la final i la Copa Constitució. El ministeri d’Esports, de comú acord amb el de Salut i a petició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), ha autoritzat la represa de la competició malgrat que les proves mèdiques encara s’estan fent.

Segons que ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, es jugarà els diumenges a les 11 del matí i a 2/4 de 8 de la tarda. I els dimecres i els dijous a 2/4 de 9 del vespre. S’hauran d’adoptar mesures d’higiene, de neteja. Mesures de prevenció i control d’un possible rebrot del coronavirus. D’aquesta manera, segons que ha explicat Jover, cada dilluns i dimarts, es faran proves de detecció ràpida de la Covid que en modalitat TMA serviran per assegurar-se que no hi ha contagis.

La competició es podria reiniciar aquest diumenge.

Relacionat

La lliga de futbol es reprèn entre diumenge i dimecres

Les mostres s’agafaran a la Borda Mateu, a les instal·lacions que hi té la FAF, que ja estan sent aquests darrers dies l’escenari de les recollides prèvies a l’inici de la competició, i es duran a analitzar a l’hospital mateix a partir de les màquines que ha cedit la farmacèutica Grífols. S’hauran de sotmetre als tests de detecció totes les persones que intervenen en els partits. Jugadors, tècnics, col·lectiu arbitral, empleats de la FAF…

El Govern, però, ha deixat clar que els enfrontaments, que es faran tots als camps de la Margineda, als de la mateixa Borda Mateu, no podran estar oberts al públic. És a dir, els partits seran a porta tancada com ho estan sent, ara per ara, a tots els llocs on s’han reprès les competicions esportives.

Comentaris

Trending