La Borda Mateu es perfila com a ubicació del futur estadi de l’FC Andorra i el multifuncional

L’altra possible ubicació seria el Comunal, però perd força pel fet que no es poden fer obres fins després dels Jocs dels Petits Estats; club, Govern i comú confien tancar un acord en les pròximes setmanes

Els terrenys de Borda Mateu on es podria construir l'estadi.
Els terrenys de Borda Mateu on es podria construir l'estadi. T. S.

Les pròximes setmanes es preveuen claus per definir el projecte del futur estadi de l’FC Andorra. Un cop es constitueixi Govern, s’abordarà conjuntament amb el comú de la capital la decisió a prendre: on s’ubicarà una instal·lació que incorporarà un recinte multifuncional. Dues són les opcions: el Comunal o la Borda Mateu. Aquest darrer terreny és el favorit perquè ofereix més possibilitats i, també, pels impediments per fer grans obres al Joan Samarra abans dels Jocs dels Petits Estats, el 2025. El que es té clar és que cal tancar tot amb certa celeritat per poder presentar un projecte amb cara i ulls a LaLiga.

El tema ja es va abordar en una reunió mantinguda per les tres parts el passat dijous, però, encara cal tenir una mica de paciència. S’ha d’esperar que, un cop hagi pres possessió Xavier Espot, el nou executiu estigui ja en marxa. Ara bé, a partir d’aquest moment, també es vol avançar en buscar un acord a tres bandes pel que, remarquen les fonts del club consultades per Altaveu, “serà un benefici per al país”.

Sobre la taula hi ha dues possibilitats. La primera -i a priori la que més números de ser la definitiva té-, els terrenys de la Borda Mateu. Són els que, inicialment, l’Andorra ja hauria sondejat. Fins i tot, amb converses ja efectuades amb la propietat. La segona, el Comunal. Cal, doncs, escollir entre un i l’altre tenint en compte, a més, que el projecte no inclourà només l’estadi que necessita l’Andorra per poder continuar competint al futbol professional. També incorporarà el llargament desitjat recinte multifuncional. Més enllà de les diferents postures expressades en la trobada, s’assegura que hi ha “bona sintonia” i, per tant, es creu que no costarà arribar a un acord.

El club tricolor apunta que està “obert a qualsevol opció”. No amaga, però, que la que més li fa el pes és la de Santa Coloma. El terreny, apunten, “és més ampli i dona més solucions; no està tan limitat”. A banda, no es pot negar, hi ha un altre avantatge: no hi ha altres esports que, ara mateix, l’utilitzin, com sí passa al Joan Samarra, amb la pista d’atletisme. I, sobretot, un punt que ha apuntat en declaracions a Altaveu el cònsol major de la capital, David Astrié: al Joan Samarra no s’hi pot fer cap gran obra en un termini curt de temps.

Els terrenys de la Margineda on s'estudia construir l'estadi.

Relacionat

L’FC Andorra analitza “l’encaix urbanístic” d’un estadi a la Borda Mateu

L’any 2025 Andorra ha d’acollir els Jocs dels Petits Estats i la instal·lació ha de ser un dels punts neuràlgics. Fins després de l’esdeveniment, difícilment es pot actuar. I això suposa gairebé un obstacle insalvable perquè, cal no oblidar, l’Andorra necessita tancar l’acord amb una certa rapidesa. En primer lloc, perquè ha de poder presentar un projecte ferm d’estadi a LaLiga per garantir la continuïtat al futbol professional. Sigui un o altre escenari, queda clar que la instal·lació no estaria enllestida amb els terminis inicialment parlats, però es confia que la patronal, si tot està ja en marxa, sigui flexible. I en el cas del Comunal tot s’endarreriria. En segon lloc, també caldria allargar l’estada al Nacional que, conveni a la mà, ha d’acabar la temporada vinent. Per ara, asseguren les fonts consultades, aquest punt no es va abordar en la trobada.

El que sí que hi ha, com s’ha dit, és una bona disposició de totes les parts a trobar la solució escaient. Així ho ha apuntat, per exemple, Astrié. “L’Andorra necessita un estadi amb totes les característiques que demana LaLiga i nosaltres hi som favorables. Ens hi sentim còmodes amb un equipament esportiu més a la parròquia. Ho veiem amb molts bons ulls”, ha indicat. Des del comú tampoc s’hi posaria gaire pegues al fet que el multifuncional se situés al costat del camp, sempre que s’ubiqués a la capital.

“Això pertoca més aviat als ministres que conformin el Govern. Sempre hem dit que el volem a Andorra la Vella perquè hi ha una sèrie d’infraestructures i una capacitat hotelera que no la tenen altres parròquies”, ha manifestat el mandatari. “No ens tanquem que sigui al Comunal. Si hi ha altres projectes que sorgeixen i es pot estudiar una altra ubicació, benvinguda sigui mentre que sigui aquí”, ha assegurat.

Sobre el Comunal, Astrié apunta també un altre factor, més enllà dels Jocs dels Petits Estats. “La voluntat és que segueixi sent del poble. És una instal·lació que sempre ho ha estat. Ara col·laborem amb l’Andorra perquè es troben en aquest impàs, però el Joan Samara quan es desenvolupi el pla parcial serà encara més del poble, per ús dels clubs, per activitats des del comú”, ha indicat.

Comentaris (13)

Trending