L’FC Andorra analitza “l’encaix urbanístic” d’un estadi a la Borda Mateu

El club té un preacord amb el propietari dels terrenys però ara cal analitzar la viabilitat del projecte, que seria similar al presentat a Prada de Moles: camp de futbol i edifici annex per a altres esdeveniments

Els terrenys de la Margineda on s'estudia construir l'estadi.
Els terrenys de la Margineda on s'estudia construir l'estadi. T. S.

L’FC Andorra, conjuntament amb el comú d’Encamp, va descartar el projecte d’estadi a Prada de Moles. Però el club tricolor és conscient que el seu futur, especialment per mantenir-se a l’elit del futbol espanyol, requereix un camp modern i de més capacitat. El Nacional és només una etapa provisional. Toca, per tant, buscar alternatives. I, ara mateix, la principal que està sobre la taula seria construir la instal·lació als terrenys de la Borda Mateu, al costat de les ja existents de la Federació.

Així ho han confirmat fonts del club tricolor consultades per Altaveu. Adverteixen, això sí, que tot està encara en un “procés molt inicial”, però que la voluntat és aquesta: que el futur estadi de l’Andorra acabi construint-se a aquests terrenys. De fet, ja s’hauria avançat molt per tancar una primera pota del projecte: hi ha un principi d'acord amb el propietari de la parcel·la, Jesús Maestre.

El recorregut a fer, però, encara és llarg. El punt clau que ha d’acabar determinant si finalment es tira endavant és comprovar si l’estadi encaixa urbanísticament a la zona. Per això, ja s’han fet els primers contactes també amb el comú d’Andorra la Vella. Tot sense pressa però sense pausa, ja que es té clar que l’ús del Nacional està limitat temporalament per LaLIga, que va acceptar aquesta seu de forma provisional fins que el club tingués un estadi definitiu i en condicions per l'elit. Un executiu que ja ha estat informat des del club dels treballs que s’estan realitzant per comprovar la viabilitat del projecte a Borda Mateu.

La idea no diferiria gaire, en les seves característiques principals, de la que ja es va presentar al concurs per a la concessió de Prada de Moles, a Encamp. Així, l’Andorra no només vol construir un estadi que compleixi els requisits per jugar al futbol professional. També entén que la infraestructura ha de poder albergar altres activitats per garantir la seva viabilitat econòmica.

Per això, el projecte inclouria també, tal com ja succeïa a Encamp, un complex annex. Aquest estaria pensant per acollir altres esdeveniments, més enllà de l’esport. Des del club es posa en relleu que, tal com succeïa a Prada de Moles, aquesta infraestructura també serviria per aportar moviment a la parròquia.

Comentaris (7)

Trending