Govern manté que la dificultats en el subministrament d’equips fa anar tard el tanatori

L’obra de l’equipament funerari i les sales de vetlla comunals es troba en la fase final de la seva execució, i es preveu que entri en servei molt properament

Una imatge del tanatori.
Una imatge del tanatori. Toni Solanelles

El Govern assegura que l’especificitat dels equipaments i les instal·lacions que van al tanatori nacional, afegit a la pandèmia, han estat els causants del retard amb què va l’obra. Amb tot els treballs de l’equipament funerari i les sales de vetlla comunals, assegura l’executiu, “es troba en la fase final de la seva execució, i es preveu que entri en servei molt properament”.

Aquesta és la justificació oficial, formal, de cara a la galeria de tot plegat. Això no amaga el malestar que hi ha amb la constructora de portes endins. De fet, en la resposta oficial dels motius que estan causant el retard de les obres, no és té en compte que l’equipament, segons les previsions fetes en el moment d’adjudicar-se els treballs, hauria d’haver estat acabat l’abril del 2020. Si s’hagués respectat aquest termini, la crisi sanitària pràcticament no hauria d’haver tingut cap impacte. Almenys, no pas en relació amb els materials i equips que demanda una instal·lació tant específica com un tanatori.

Una imatge recent de l'equipament a punt d'acabar-se.

Relacionat

En un mes hauria d’estar finalitzat del tot el nou tanatori nacional

Segons el Govern, però, “diversos inconvenients de força major, entre els quals destaquen sobre tot els efectes de la pandèmia, han allargat l'execució de l'obra més enllà del termini inicialment previst”. I hi afegeix que “cal tenir en compte que si bé l'estructura i els elements arquitectònics de l'edifici són els habituals en el sector de la construcció del nostre país, les instal·lacions i els equipaments són molt singulars, atesa la finalitat de l’edificació”.

Una imatge actual de l'estat del tanatori.

Relacionat

El retard de les obres del tanatori nacional indigna l’administració

En aquest sentit, “els equips propis de túmuls funeraris, dispositius de conservació de difunts, sala s’autòpsies i altres són molt específics, no n'acostumen a existir estocs disponibles en el mercat i el nombre de fabricants és molt limitat. Per aquests motius, la pandèmia ha tingut un impacte directe en l'endarreriment del subministrament d'equips i elements de les instal·lacions”. A més a més, “el retard en el subministrament d'equips també ha provocat haver de posposar tasques pròpies de ram de paleta i acabats, algunes de les quals no poden ser completades fins que tots els elements de les instal·lacions no han estat col·locats”.

Comentaris

Trending