El retard de les obres del tanatori nacional indigna l’administració

Pandèmia al marge, els dèficits d’execució dels treballs per part de la constructora treuen de polleguera els tècnics públics

Una imatge actual de l'estat del tanatori.
Una imatge actual de l'estat del tanatori. Toni Solanelles

Les obres del tanatori nacional porten un retard molt considerable. Com aquell que diu, de prop d’un any. És tal el desgavell de la constructora en l’execució dels treballs, segons que han anat constatant els tècnics públics que en fan el seguiment, que les administracions implicades en la construcció de l’equipament -el Govern a través del ministeri d’Ordenament i comú d’Escaldes- han mostrat la seva indignació amb l’empresa que al seu dia es va adjudicar les obres.

La tensió hauria estat ben palpable aquest dilluns, en una visita de seguiment dels treballs. Els responsables de la constructora haurien informat que en un mes o potser un mes i mig es podria entregar l’equipament ja ha acabat. Això suposaria exactament un any de retard. Les fonts consultades han explicat que és cert que la pandèmia s’ha immergit pel mig, però que hi ha un moment que això ja no justifica el retard. I és que les obres iniciades el març del 2019 tenien un termini d’execució de tretze mesos. Per tant, l’esclat de la crisi sanitària hauria d’haver enganxat els treballs en la rectíssima final de l’execució. Però això no ha estat així.

Una imatge recent de l'equipament a punt d'acabar-se.

Relacionat

En un mes hauria d’estar finalitzat del tot el nou tanatori nacional

Aquest dilluns, durant la visita d’obres, hi hauria hagut diverses enganxades amb els responsables de l’obra tant per part dels tècnics de Govern com dels del comú d’Escaldes. L’equipament es construeix a tocar de l’antiga clínica hospitalària, l’actual seu de les visites externes del SAAS. De l’excavació i una part de la construcció, la inferior, se’n feia càrrec Ordenament Territorial. El cost de les plantes superiors l’assumia el comú. Totes dues institucions van firmar al seu dia un conveni. L’equipament és tanatori i sales de vetlla, que és el que competeix, això darrer, a l’ens comunal.

Les fonts consultades han remarcat que hi ha hagut durant l’execució dels treballs múltiples errors. I que quan ja s’havia avançat amb una cosa, després es veia que s’havia errat i calia desfer la feina feta per fer-la de nou. Mides que no s’han respectat, altures que s’han calculat malament, materials que no acabaven de ser els que tocaven… Tot plegat ha portat les administracions a quadrar-se. Sense descartar que es posin en marxa les penalitzacions que el contracte prevegi.

Comentaris (4)

Trending