En un mes hauria d’estar finalitzat del tot el nou tanatori nacional

Situat al costat de l’antiga clínica que acull les consultes externes del SAAS, la pandèmia i altres imponderables han fet retardar gairebé un any els treballs

Una imatge recent de l'equipament a punt d'acabar-se.
Una imatge recent de l'equipament a punt d'acabar-se. Toni Solanelles

En un mes aproximadament, la constructora que du a terme la construcció del tanatori nacional amb les seves sales de vetlles hauria de donar per conclosa la feina i entregar formalment l’edifici al ministeri d’Ordenament Territorial, que és qui formalment va encarregar els treballs tot i que el comú d’Escaldes assumeix una bona part del cost de l’equipament.

L’edifici, és clar, ja està acabat exteriorment, oferint una molt bona imatge al costat de l’antiga clínica que acull les consultes mèdiques externes del SAAS, molt a prop de l’accés al servei d’Urgències. Però encara queda finalitzar alguns detalls per part de la constructora i els industrials que hi col·laboren abans de ser acabat. Els treballs es van iniciar el primer trimestre del 2019 i havien de finalitzar un any i poc després.

Primer uns imponderables, per exemple durant l’excavació i altres circumstàncies, i després la pandèmia, que ha fet alentir una mica la construcció haurien retardat pràcticament un any la finalització de l’obra, que partia d’un pressupost de 2.905.276,88 euros. A la planta soterrània hi haurà el tanatori. A la planta baixa i la primera planta hi van les sales de vetlla que ara mateix tampoc no serien molt útils perquè les normatives anti-Covid no permeten grans reunions en aquest àmbit.

Comentaris (2)

Trending