Espot està segur que es desencallarà l’heliport tot i que l’única oferta no compleix els requisits

Govern i el comú de la Massana han d’acabar d’analitzar la proposta d’Heliand per trobar “l’alternativa adequada” que permeti preservar “el principi de legalitat”

Un helicòpter d'Heliand, aquest vespre, enmig de la boira generada per la tempesta.
Un helicòpter d'Heliand, aquest vespre, enmig de la boira generada per la tempesta. Toni Solanelles

Encaix difícil el que té el Govern damunt la taula: hi ha la necessitat de tirar endavant el projecte de l’heliport nacional a la Caubella però l’única proposta que es va presentar, una de sola, no compleix els requisits. Amb tot, el màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, ha assegurat que amb els mesos de legislatura que queden la qüestió “s’acabarà desencallant”. El mandatari governamental, que ha deixat entreveure que ara no és moment per tirar endavant el multifuncional però sí per deixar-ho tot embastat, ha reconegut que l’oferta d’Heliand per l’heliport no era esperable.

Espot ha reconegut implícitament que la proposta de l’empresa andorrana d’helicòpters no compleix els requisits i, per tant, el marc legal, quan ha afirmat que la proposta “no era l’esperable” arran de “les disposicions del plec de bases” i, després, quan ha afirmat que s’està analitzant la situació per tal de fer que el projecte final “preservi el principi de legalitat”. Així ho ha manifestat el cap de Govern en una entrevista a ‘DiariTV’.

Ubicació del futur heliport.

Relacionat

Govern manté la voluntat de resoldre abans no acabi aquest 2022 l’afer de l’heliport nacional

Espot ha estat més contundent que el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, que hores abans, en una roda de premsa, havia assegurat que de les valoracions de la proposta d’Heliand i els estudis tècnics que s’han demanat al respecte, el projecte s’hauria de modificar. L’essència, però, seria la mateixa. Cal modificar la proposta inicialment feta perquè encaixi. I la voluntat de l’executiu i, ha donat a entendre el cap de Govern, del comú de la Massana és que encaixi i que a la Caubella hi pugui haver heliport sí o sí.

“Ho hem d’acabar de mirar conjuntament” amb la corporació parroquial, ha dit Espot, per veure si la proposta urbanística -l’impuls d’una mena de resort- que acompanya l’heliport nacional en la única oferta que va rebre el Govern es pot tirar endavant o no. El cap de Govern no ho ha descartat del tot. Però ha deixat entreveure que no és senzill tot i que s’ha mostrat convençut que es trobaran les “alternatives adequades” i l’heliport “s’acabarà desencallant”.

HABITATGE, PENSIONS

L’heliport és una de les qüestions que Espot considera pendents i necessàriament a resoldre abans no acabi la legislatura. Durant la citada entrevista a ‘DiariTV’, el cap de Govern ha esmentat de mutu propi trobar solucions a la problemàtica de l’habitatge -i ha vingut a dir essencialment allò que l’Altaveu ja va reflectir aquest dilluns producte de la xerrada d’Espot i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, amb un grup de joves-, resoldre la mobilitat especialment al tomb de la Massana i fer efectiva la igualtat de drets en allò que exposa la llei sobre la matèria.

L'obra nova es dedica pràcticament tota a la venda, no pas al lloguer.

Relacionat

Espot exigeix una major implicació dels comuns per resoldre “el greu problema” de l’habitatge

Espot ha tornat a jugar al gat i a la rata quan se li ha demanat per si serà el candidat demòcrata i, per tant, si optarà a la reelecció -ja va fer el mateix a Aixovall aquest dilluns- i ha volgut donar especial protagonisme al projecte. Ha aprofitat una qüestió relacionada amb la reforma de les pensions de la CASS per tustar tant a Terceravia com al PS. Ha defensat la remodelació plantejada pel propi consell d’administració de la parapública amb els retocs proposats pels grups parlamentaris de la majoria i ha reclamat de la formació que lidera Josep Pintat que toca que presenti propostes. Que posi damunt la taula el seu projecte, la seva alternativa per solucionar la problemàtica de les pensions.

I els retrets als socialdemòcrates han anat en el sentit de lamentar, en certa forma, que la solució que proposa el PS sigui passar tota la cotització actualment de la branca general a la branca de jubilació. En aquest marc, Espot s’ha demanat qui pagarà tota la despesa sanitària, la despesa mèdica. I ha exigit al PS que veient que això només seria assumible apujant impostos, que els socialdemòcrates expliquin fins a quant incrementarien ells tributs com el relatiu als beneficis de les societats o als rendiments obtinguts per les persones físiques (IRPF).

MULTIFUNCIONAL

Lligat a l’heliport, a Espot se l’ha qüestionat pel recinte multifuncional. En cap cas s’ha referit a la proposta de l’FC Andorra a Prada de Moles, a Encamp, i ha circumscrit aquest equipament a dues possibles ubicacions, les dues amb pros i contres: un terreny comunal a la Margineda o la zona de l’Estadi Comunal, també a Andorra la Vella. En tot cas, l’important és que el cap de Govern ha deixat entreveure que no s’impulsarà ara mateix la construcció d’aquest equipament per raons econòmiques.

L’encariment dels preus de la construcció porta el Govern a “contemporitzar” el projecte que s’hauria d’ubicar o a la Margineda o al tomb de l’Estadi Comunal i ara mateix no hi ha idea d’impulsar l’obra

“Anem a poc a poc, no farem volar coloms”, ha indicat inicialment Espot, que hi ha afegit que primer de tot cal trobar la millor ubicació però que cal avançar amb molta cautela i, més encara, que cal avaluar tot molt bé “abans de comprometre partides pressupostàries que siguin irreversibles”. Ha deixat clares les dues ubicacions possibles -Margineda o Estadi Comunal. i ha assegurat que cal veure si algun dels dos llocs “tenen algun entrebanc” alhora que és necessari avaluar “els punts positius a la balança”.

I tot i indicar que el multifuncional és necessari com a revulsiu turístic, ha usat l’expressió “contemporitzar una mica” com a sinònim de frenar el projecte. Ha reconegut que són molts diners els que costaria el projecte. I si fa dos anys ja es calculaven uns 34 milions d’euros, ara, amb l’increment de les matèries primeres del sector de la construcció, aquest pressupost encara seria molt més elevat. Per tant, potser s’ha de deixar “tot preparat” a nivell legal, de projectes, de paperassa, però caldrà esperar “una mica” que “s’estabilitzin” els preus per “poder licitar” l’obra.

Comentaris (5)

Trending