Govern manté la voluntat de resoldre abans no acabi aquest 2022 l’afer de l’heliport nacional

Economia ja té damunt la taula pràcticament tots els estudis tècnics en relació amb l’única proposta que es va rebre, la d’Heliand, i ara ha d’acabar de quadrar com es farà la fase d’exposició pública del projecte

Ubicació del futur heliport.
Ubicació del futur heliport.

Govern manté la voluntat de resoldre abans no acabi aquest 2022 l’afer de l’heliport nacional i adjudicar -o no- la concessió a l’única oferta que finalment es va presentar, la d’Heliand. El secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, ha explicat que “en breu” tindran “tancada la valoració de la proposta” amb tots els estudis que hi vagin associats, com el de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana. I, després, es passarà a la fase d’exposició pública.

Bartolomé ha recordat que s’havia establert un full de ruta que passava per tenir al juny totes les valoracions fetes -que és el que s’està ultimant- i, després, dur a terme una exposició que s’ha d’acabar de veure com i quan es fa per tal que les vacances d’estiu no l’agafin de ple. Les valoracions i estudis realitzats és possible que obliguin a fer “ajustaments menors”. Després hi haurà l’exposició i acabada aquesta fase arribarà “l’última etapa, que ha de ser l’adjudicació de la infraestructura”.

La proposta de fer un heliport nacional al pla de la Caubella, a Pal, no hauria convençut en excés. Van ser diverses les empreses que van acudir a cercar el plec de bases, altament complexe, però només una la que finalment es va presentar. I a priori porta associat en l’oferta un desenvolupament urbanístic a la zona que podria topar en contradicció amb altres iniciatives o projectes.

Comentaris

Trending