La pandèmia fa caure 7 milions la facturació de Caldea, que tanca el 2020 amb 2,3 milions de dèficit

Malgrat que la SEMTEE preveu ingressar un milió més aquest any, la previsió és que el saldo negatiu a final de l’exercici s’acosti als 3 milions d’euros

Pèrdues i guanys de Caldea.
Pèrdues i guanys de Caldea. semtee

Que la crisi econòmica derivada de la pandèmia està fent estralls en la majoria de companyies és una evidència. Un exemple n’és, al Principat, Caldea. La societat que gestiona el termolúdic (SEMTEE) va veure reduïts en 7 milions d’euros els ingressos el 2020. I això va derivar en unes pèrdues, tot i l’esforç en contenir les despeses, de 2,3 milions d’euros. Un saldo negatiu que l’empresa preveu que sigui més elevat encara aquest 2021 tot i que estima que la facturació s’incrementarà d’un milió d’euros.

L’impacte sanitari ha impedit que els centres de negoci de Caldea -a excepció pràcticament del Club- hagin estat molts més dies sense operar o operant amb moltes restriccions des de l’esclat de la pandèmia. Els sis primers mesos d’aquest any han estat una llosa que segueix la de bona part del 2020. Durant l’any passat la facturació es va reduir en un 40% respecte l’assolida el 2019: de 16.519.000 euros l’any pre-pandèmia a 9.394.000 l’exercici passat. Una caiguda tant bèstia que tot i la dràstica contenció de la despesa no ha permès salvar la companyia dels números vermells. Ni de bon tros.

Reapertura de la zona termolúdica de Caldea.

Relacionat

Caldea mira de remuntar després d’una caiguda del 40% dels ingressos al 2020

La SEMTEE va decidir, veient la situació pandèmica, interrompre el pla d’inversions, aplicar ERTO sobre tota la plantilla, interrompre la compra de mercaderies i paralitzar el pla de publicitat. Tot plegat va permetre situar les despeses en 11,7 milions d’euros quan un any abans havien estat de 15,1 milions. Per tant, lluny dels 650.000 euros de benefici obtinguts el 2019, fent créixer una mica els resultats positius ja obtinguts els anys immediatament precedents, el 2020 es va tancar amb 2,3 milions d’euros de dèficit.

Durant l’any passat la facturació es va reduir en un 40% respecte l’assolida el 2019: de 16.519.000 euros l’any pre-pandèmia a 9.394.000 l’exercici passat

I la situació no es preveu que millori aquest exercici quant a les xifres vermelles. El primer semestre de l’any ha estat altament deficitari. Els tres primers mesos es van passar pràcticament en blanc. I encara que la SEMTEE es preveu des del mes de juliol iniciar la remuntada, també és clar que les previsions pressupostàries per aquest 2021 assenyalen un escenari deficitari pitjor que el de l’any passat. Ara mateix s’estima un resultat de l’exercici amb un saldo negatiu que s’acostarà als 3 milions d’euros.

Certament, es preveu que els ingressos pugin una mica. De fet, durant el 2020 es van rebre poc menys de 200.000 clients (quan l’any precedent se n’havien acollit el doble) i enguany es preveu que es pugui superar els 200.000. Amb tot, si el 2020 s’ha tancat amb una facturació en xifres rodones de nou milions d’euros, el pressupost per al 2020, segons la memòria a la qual ha tingut accés l’Altaveu i que s’ha de debatre en una prompta assemblea general d’accionistes, s’estima arribar als deu milions.

Termolúdic 2017 DavidVilanovaPhotography (17) (1)
Una vista del termolúdic.

Però les despeses també creixeran en un milió d’euros més o menys, fins a situar-se en 12,7 milions. Entre altres coses perquè, en principi, la figura dels ERTO deixarà de ser d’aplicació ben aviat i, per tant, caldrà assumir tota la despesa de personal. Les projeccions respecte del 2022 són una mica més optimistes quant a la facturació. Així, l’estimació és que els ingressos s’acostin ja molt molt a les xifres hagudes el 2019, arribant pràcticament als 15 milions d’euros.

Comentaris (2)

Trending