Els Mallol asseguren que permetran un desallotjament ordenat del Punt de Trobada

Pyrénées manté que garantirà el gruix els llocs de treball però també admet que ara mateixa, sense estar descartat un acord, les converses amb Carrefour estan en l’aire

El Punt de Trobada està a ple rendiment des de final de la dècada de 1980.
El Punt de Trobada està a ple rendiment des de final de la dècada de 1980. ARXIU

Els propietaris del terreny on al seu dia es va bastir l’avui Punt de Trobada asseguren, com a promotors del desnonament del centre comercial, que permetran que el llançament dels actuals gestors de l’establiment es pugui fer de manera ordenada. Cosp, que és la societat titular del terreny i, per tant també, qui es quedarà amb l’immoble, i Pyrénées, com a futur llogater, estan a l’expectativa sobre la represa de l’execució de les resolucions que obliguen els Cachafeiro a deixar el centre lauredià.

Fonts propers a Cosp, és a dir, els Mallol, han explicat que tot esperant que es reactivi l’execució del desnonament, estan a l’expectativa que es present el pla de desallotjament que la Batllia havia sol·licitat a les societats explotadores del centre comercial i, de l’altra banda, també esperen que el saig reactivi la ‘persecució’ del deute que entenen que els Cachafeiro tenen contret amb ells per l’ocupació indeguda del terreny des de primers del 2016.

Segons les fonts properes als Mallol, els promotors del desnonament “donaran les màximes facilitats dins d’uns criteris raonables” per tal que es pugui fer una sortida “ordenada” del centre comercial per part dels Cachafeiro. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que no s’imposarà una pressa per tal que els explotadors de l’establiment “no hagin de marxar de pressa i corrents demà mateix” i, alhora, perquè puguin fer, si escau, la pertinent “liquidació d’estocs”, que en algun cas, abans de la crisi del coronavirus ja s’havia iniciat.

Una imatge del Punt de Trobada.

Relacionat

Avalat de manera definitiva el desnonament del Punt de Trobada

De la seva banda, i com a suposat futur llogater de la nau i empresa que hauria arribat ja fa anys a un acord d’arrendament amb els Mallol, Pyrénées manté que  respecta els processos judicials i resta a l’expectativa de l’execució de la sentència, que havia quedat suspesa arran del recurs d’empara amb efectes suspensius davant del Tribunal Constitucional (TC). Ara que es torna a reactivar el desnonament, Pyrénées reitera la voluntat de garantir el gruix dels llocs de treball de l’actual plantilla del Punt de Trobada.

Una vegada s’hagi executat la sentència, les fonts jurídiques i societàries properes a Pyrénées consultades asseguren que l’empresa farà tot el que estigui al seu abast per escurçar els terminis de reobertura, pensant sobretot en els treballadors del nou centre comercial. Ara mateix no està clar sota quina llicència, o amb quin franquiciat es posarà en marxa l’establiment. Les fonts consultades han reconegut que malgrat que no està descartada una entesa amb Carrefour, ara mateix les converses obertes tendents a arribar a un acord, arran de la crisi sanitària estan “en l’aire, als llimbs”.

Comentaris (7)

Trending