La Justícia i els creditors ‘busquen’ a Espanya els nous negocis de la fallida Arch Led

La companyia impulsada al Principat per una parella belga i com a exemple d’inversió estrangera va arribar a ocupar en un moment inicial una vuitantena de persones però ben aviat va ser un focus de deutes i impagaments

Imatge de la seu on engegava un nou projecte que Clément va difondre fa algunes setmanes.
Imatge de la seu on engegava un nou projecte que Clément va difondre fa algunes setmanes.

Els responsables judicials de la fallida de Llum Creativa, la societat que comercialment, especialment fora del Principat, es coneixia com a Arch Led, i molts dels creditors de la societat, estant buscant pistes sobre els promotors de la companyia, després que el seu màxim responsable, Sebastién Clément, fa unes setmanes fanfarronegés a les xarxes socials que estava embarcat en un nou projecte. Justícia i creditors miren de pescar actius que puguin cobrir la fallida, que podria acostar-se a un passiu de mig milió d’euros o més.

Les ‘notificacions’ de Clement han permès seguir-li la pista, i moltes d’aquelles persones als quals suposadament els deu diners, estarien seguint les seves passes per mirar d’activar les demandes corresponents per poder aconseguir actius amb els quals intentar rescabalar-se. La fallida es va concedir a petició de la CASS. Llum Creativa, que havia arribat a un acord amb la Seguretat Social per fraccionar el pagament del deute relatiu a les cotitzacions, tampoc no va complir amb allò pactat. I aquí va ser quan es va activar la petició de fallida acordada per la Batllia.

Un dels projectes d'Arch Led en ple muntatge.

Relacionat

La Batllia decreta la fallida d’Arch Led

La decisió judicial va arribar després que Arch Led fos desnonat del local que des de l’inici de l’aventura havia ocupat l’empresa a la carretera de la Comella. Titularitat de BPA, Llum Creativa mai no va abonar ni un euro de l’arrendament de l’immoble. El desnonament va aturar l’activitat, ja molt minsa, d’Arch Led, que es dedicava a la composició de panells de led. Clément mirava de fer passar el missatge de portes en fora que si s’havia aturat la producció era per culpa del confinament. Però no hi tenia res a veure.

Des del dia 10 d’aquest mes, Clément figura com a administrador únic d’una societat domiciliada al carrer Diputació de Barcelona. Electronic Tailored Solution és una companyia amb vuit anys de trajectòria 

Abans del desnonament i la fallida, diversos proveïdors i clients de la firma impulsada per Clément juntament amb la seva parella, Endy Kinif, van promoure diverses accions legals relatives a impagaments que van resultar judicialment exitoses per als reclamants. També molts treballadors van denunciar no haver percebut els salaris que els pertocaven, encara que no tots els operaris van instar reclamacions judicials. Sí que es va posar el cas en coneixement d’inspecció laboral en més d’una ocasió. I tot això emmarc d’una empresa que va aterrar al Principat com a exemple d’inversió estrangera.

Kinif, cònsol honorària belga, es mantindria residint al Principat. De Clément n’hi ha més dubtes. El que està clar és que des del dia 10 d’aquest mes figura com a administrador únic d’una societat domiciliada al carrer Diputació de Barcelona. Electronic Tailored Solution és una companyia amb vuit anys de trajectòria que inicialment es va posar en marxa amb la denominació d’Electronic Test Services. Dels seus inicis, ara hi romandria com a administrador solidari Jean Baptiste Aurelien Geoffroy.

planta cubelles
La planta que segurament 'dirigiria' ara Clement a Cubelles.

L’empresa, que segons que han pogut descobrir alguns dels creditors ‘andorrans’, que continuen seguint el rastre de Clément, tindria una fàbrica, per dir-ho així, a la població catalana de Cubelles. Amb 3.300 euros de capital social, el seu objecte d’interès seria la intermediació comercial, aixó como els serveis d’assessorament tècnic i comercial, venda de maquinària i components electrònics; venda i desenvolupament de programari d’ajuda de producció, formació, suport tècnic; i assaig i anàlisis tècniques.

Comentaris (6)

Trending