La Batllia decreta la fallida d’Arch Led

L’incompliment dels compromisos que la societat Llum Creativa tenia amb la CASS porta l’empresa fabricant de components amb leds al camí de la dissolució

Un dels projectes d'Arch Led en ple muntatge.
Un dels projectes d'Arch Led en ple muntatge. ARXIU

Amb les decisions judicials contràries als seus interessos que es continuen acumulant, finalment la Batllia ha decretat la fallida d’Arch Led, l’empresa que es dedicava a fabricar plafons amb leds i que al seu dia va ser exemple de la inversió estrangera. L’incompliment dels pactes que havia arribat la companyia amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha estat decisiu en el fet que s’hagi engegat la maquinària per a la dissolució de la societat.

Formalment, qui entra en fallida es la societat Llum Creativa, que és qui al Principat comercialitzava la ‘marca’ Arch Led, impulsada per l’empresari belga Sebastien Clément. La societat s’havia compromès a anar abonant fraccionadament el deute que tenia amb la CASS en relació amb la cotització dels treballadors. Però com ha fet en altres ocasions i davant d’altres creditors, Llum Creativa-Arch Led no va complir. De fet, hi ha diferents empreses proveïdores i clients de la societat que tenen també reconeguts crèdits que es plantejaven instar també la fallida.

-

Relacionat

Fan fora Arch Led del local que ocupava a la Comella per no pagar el lloguer

Però no ha calgut. La petició formulada per la CASS ha estat finalment acceptada per la Batllia, que fa uns mesos ja va procedir a desnonar Arc Led de la nau que ocupava, sense pagar el lloguer, a la carretera de la Comella. Embargaments i causes judicials normalment per impagaments s’acumulen encara en seu judicial, amb els representants legals de l’empresa que van impulsant accions dilatòries per guanyar temps.

Al seu dia la societat va acordar amb la Seguretat Social abonar fraccionadament el deute que tenia, però ni tan sols així ha complert; de fet, té nombroses causes ja resoltes en contra dels seus interessos o camí de ser-ho en el mateix sentit

De fet, fins i tot una vegada consumat el llançament de l’empresa del local de la carretera de la Comella i precintada tota la maquinària i altres materials que estaven emmagatzemats en aquella nau per fer front a possibles deutes, els propietaris de Llum Creativa-Arch Led van buscar inversors i nous locals per mirar d’arrendar i, suposadament, continuar l’activitat. Ara per ara no consta res d’això. La saig Lourdes Alonso ha estat la designada per la Batllia per dur a terme els tràmits necessaris relacionats amb la fallida.

Totes aquelles persones físiques o jurídiques que tinguin algun crèdit relacionat amb Llum Creativa tenen ara un mes per presentar-lo. D’aquesta manera es podrà establir amb exactitud l’estat de comptes d’una societat que arrossega problemes des de fa molts anys. Plets amb subministradors de materials, plets amb clients que veien com els seus projectes no s’acabaven mai o, almenys, no en les condicions determinades, i plets amb treballadors que no percebien els salaris, entre altres coses.

Comentaris (7)

Trending