La integració total de MoraBanc i BSABanc, a mitjan d’octubre

Els petits accionistes de l’entitat groga que han decidit integrar-se a la brava són uns 350 i la seva participació suposa el 4% d’una societat que admet que tancarà oficines però vol mantenir uns 400 empleats

Alabern i Alsina i altres dirigents de l'entitat dialoguen en els instants previs a la junta.
Alabern i Alsina i altres dirigents de l'entitat dialoguen en els instants previs a la junta. G. P.

MoraBanc i BSABanc completaran la seva integració a mitjans d’octubre, si no hi ha cap imprevist. Serà llavors quan, per dir-ho d’alguna forma, el color groc desaparegui del sector bancari del país i sigui substituït pel blau. Els responsables de les dues entitats, però, asseguren que els clients no hauran de notar cap canvi. També han revelat que dels accionistes del banc absorbit, finalment 350 han optat per entrar a MoraBanc, el que suposa que tindran el 4% dels títols d’una empresa, asseguren, “més forta i potent”.

Així ho ha explicat el president de BSABanc, Miquel Alabern, i el conseller delegat, Lluís Alsina, en declaracions prèvies a la que serà la darrera junta d’accionistes d’aquesta entitat, que servirà per presentar els resultats del 2021 (11,3 milions, el que suposa repartir 22,6 euros per acció). Així, tret que els tècnics que hi treballen en el procés trobin algun obstacle inesperat, la idea és que a mitjans d’octubre la fusió sigui un fet ja tangible al carrer.

Una de les oficines de BSA.

Relacionat

BSABanc assoleix el 2021 els millors resultats de la història amb 11,3 milions d’euros de benefici

Això sí, sense que els clients hagin de notar cap canvi, almenys no pas d’inici. “Tindran la mateixa oficina, el mateix gestor i les mateixes condicions”, ha afirmat Alsina. Tot i això, un cop completada aquesta integració, es té clar que caldrà fer canvis. Sobretot a nivell d’evitar “duplicitats de punts de venda”. Ras i curt, que tocarà tancar algunes de les seus actuals. Un exemple clar l’ha posat ell mateix: a l’avinguda Meritxell hi ha actualment un establiment de cada banc a un cantó i altre del carrer.

Pel que fa a la proposta que es va fer als petits accionistes de BSABanc per poder entrar a la nova societat, Alsina i Alabern han valorat positivament el fet que la meitat, uns 350, han acceptat. “Estem contents que segueixin”, ha indicat el conseller delegat. Això suposa, ara mateix, el 4% dels títols d’una societat que, defensen, “neix més forta i potent”.

Façana de la seu central de MoraBanc

Relacionat

La meitat dels petits accionistes de BSA es queden a MoraBanc

Més críptics han estat amb el futur de la plantilla. Per ara, han assegurat, no s’han produït cap acomiadament i les baixes han estat les que pertoquen “a l’evolució normal i la rotació natural de tota empresa”. Per tant, en cap cas atribuïbles, així ho ha defensat el president de l’encara entitat groga, a la fusió. De cara al futur, la idea és situar-se entorn els 400 empleats. De moment, però, Alsina ha assegurat que “no hi ha cap necessitat de fer un procés traumàtic”.

Una oficina de BSABanc.

Relacionat

La integració entre MoraBanc i BSABanc comportarà el tancament de set oficines

El conseller delegat de BSABanc ha apuntat que, un cop completada la fusió, l’empresa haurà d’afrontar reptes importants. “Tenim l’ambició de créixer, de ser referents tant a Andorra com a fora i afrontar el desafiament que suposa la digitalització”, ha avançat.

Comentaris (4)

Trending