La integració entre MoraBanc i BSABanc comportarà el tancament de set oficines

Els dirigents del grup financer admeten que caldrà un “petit ajust” de la plantilla, que entre totes dues entitats suma ara 400 persones

Comentaris

Una oficina de BSABanc.
Una oficina de BSABanc. T. S.

La integració de BSABanc en el grup MoraBanc comportarà el tancament d’un nombre important d’oficines. I, també, un “petit ajust” de la plantilla. Així ho ha explicat el conseller delegat, Lluís Alsina, que ha manifestat que el procés avança a bon ritme i que, si res es torça, estarà completat durant la tardor vinent. De fet, ha indicat que, de cara als dos pròxims anys, la reducció de treballadors hauria de ser del 10%, tot i que es confia en fer-ho de forma no traumàtica.

La unió entre les dues entitats provocaria que el total d’oficines de MoraBanc se situés en setze a tot el Principat. A les vuit que ja eren seves, se sumarien les altres vuit de BSABanc. La intenció, però, és que així no succeeixi. En una trobada amb periodistes, Alsina ha avançat que es tancaran fins a set sucursals. A la vegada, ha reconegut que això pot provocar acomiadaments entre els 400 treballadors actuals, 116 dels quals provenen de l’antic BancSabadell.

Aquesta reducció se sumaria a la que s’ha anat fent els darrers mesos. El president, Juan María Nin, ha apuntat que ja s’ha disminuït un 10% la plantilla. S’hauria baixat des de 445. Això sí, ha afirmat que “de forma natural”, amb jubilacions o baixes voluntàries. També ha apuntat que en els pròxims dos anys es podria produir un ajust similar.

Tots dos han reconegut que la fusió amb BSABanc implica un redimensionament del grup “per la redundància d’oficines i personal”. Una mesura necessària també seguint el que marca un sector financer que requereix més eficiència i rendibilitat. Alsina, però, ha volgut assegurar que la retallada de treballadors “serà petita” i s’intentarà que no es faci de forma traumàtica.

NOVA AGÈNCIA DE VALORS A BARCELONA

Els dos dirigents de MoraBanc han donat aquestes explicacions aprofitant un acte celebrat a la capital catalana. Allà, el grup ha presentat MoraWealth, la primera agència de valors que obre a Barcelona i la tercera fora del Principat. A la icònica Casa Vicens d’Antoni Gaudí, s’ha celebrat una posada de llarg, tot i que l’entitat ja fa temps que està activa, des del 2020. La pandèmia ha retardat, fins ara, aquesta celebració. MoraBanc també trasllada a Barcelona l'acord que té amb Goldman Sachs Asset Management (GSAM) des de 2018, i que permet un servei d'assessorament amb el banc  d'inversió més important del món que ja funciona amb èxit a Andorra.

Des de l’entitat, s’ha destacat que el compromís amb la ciutat “és sòlid i que s’espera tancar l’any creixent un 65% en actius sota gestió. S’arribaria, doncs, als 500 milions d’euros. A banda, en els últims mesos ha reforçat el seu equip amb l'arribada de Mercè Cuesta, Tomas Termens, Xavier Solé, Xavier Busquets i Raúl Ibáñez, cinc perfils amb àmplia experiència en el sector bancari en el territori, la gestió patrimonial i la banca privada.

Des del grup financer s’assegura que Barcelona “és la primera pedra” en el marc d’un projecte que vol continuar creixent en altres territoris dins del mercat espanyol, com Madrid, València i Girona, i convertir-se així en una referència amb identitat pròpia en el sector financer.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending