La meitat dels petits accionistes de BSA es queden a MoraBanc

La nova entitat producte de l’operació d’absorció incorpora 361 socis de l’antic Sabadell, que en tenia 740

Façana de la seu central de MoraBanc
Façana de la seu central de MoraBanc Toni Solanelles

La meitat dels petits accionistes de BSABanc s’integren en el teixit accionarial de MoraBanc. En concret, 361 dels 740 socis que tenia la filial del Sabadell a Andorra han decidit continuar immersos en el projecte bancari. Són al tomb del 50%, sí, però representen un pes molt major quant a la participació: continuen a la nova entitat el 65% del capital que representaven els minoritaris.

MoraBanc -que ha acabat adquirint el 35% de les participacions que ostentaven els petits accionistes- va obrir dues finestres per desprendre’s de les accions de la filial andorrana de Banc Sabadell a raó de poc més de 266 euros per participació, un preu notablement bo vista la situació del mercat. Al bescanvi a nivell de la dilució dins de la nova entitat, cada títol de BSA donava dret a 0,3 participacions en el nou conglomerat bancari, que almenys a nivell de resultats passa a ser el primer grup del país.

La segona finestra per desprendre’s dels títols va finalitzar el 31 de maig i no hi va haver gaire moviments més respecte del primer dels terminis, que va cloure el 14 de gener, per sortir de BSA. Segons les fonts consultades, els principals accionistes que van desmarcar-se de l’operació de compra-venda ja ho van fer durant la primera etapa. El procés ha estat molt transparent i obert, segons les fonts consultades, i els dirigents de MoraBanc inicialment se senten còmodes amb com queda el cos accionarial.

Una oficina de BSABanc.

Relacionat

La integració entre MoraBanc i BSABanc comportarà el tancament de set oficines

El procés d’integració avança i, en principi, durant el quart trimestre d’aquest any la fusió hauria de ser total i s’hauria de veure la dimensió exacta del projecte. Aquesta setmana els rectors del grup, amb el CEO al capdavant, Lluís Alsina, ja van donar a entendre que es tancaran set oficines i que no preveuen una sortida traumàtica de personal encara que sí que s’aniran confirmant el que es qualifica de ‘baixes vegetatives’, treballadors que normalment es prejubilen a partir d’un pacte amb l’empresa.

Comentaris (5)

Trending