BSABanc assoleix el 2021 els millors resultats de la història amb 11,3 milions d’euros de benefici

La gestió ha permès que l'entitat bancària esdevingui en un model "atractiu per als clients, rendible per als accionistes i positiu per a l’economia andorrana"

Una de les oficines de BSA.
Una de les oficines de BSA. Toni Solanelles

BSABanc consolida el seu creixement marcant la millor xifra de la història de beneficis amb 11,3 milions d'euros, el que significa més d'un 11% respecte als resultats del 2020. La resta de dades també mostren una tendència positiva, com l'increment de clients que en darrer any ha pujat 11,6 punts.

Amb 11,3 milions d’euros de benefici, un 11,79% més que el 2020, BSABanc tanca el 2021 amb els millors resultats de la història de l’entitat bancària i supera, per cinquè any consecutiu, la xifra dels 10 milions d’euros en un entorn de tipus d’interès baixos i amb una transformació accelerada del negoci bancari.

En aquest sentit, el president del banc, Miquel Alabern, ha vinculat els bons resultats al fet que “hem estat capaços de crear un model de negoci bancari atractiu per als clients, rendible per als accionistes i positiu per a l’economia andorrana, un model que aporta valor, compromís, solvència i confiança”.

No només la dada de beneficis és positiva, sinó  també els altres indicadors mostren la bona tendència del banc. Els fons propis han passat dels 30 milions d’euros, en el moment de la fundació, als 110 milions actuals que donen “una seguretat més gran als accionistes i clients”. La rendibilitat dels fons propis (ROE), és del 10,67%, mentre que la ràtio de solvència (Phase-in) ha estat del 20,59%, mostrant “un equilibri adequat entre la capitalització de BSABanc i la concessió de préstecs i crèdits a clients” que se situa per sobre de la mitjana dels bancs andorrans i del conjunt de bancs europeus, i, finalment, la ràtio de liquiditat és del 418,69%, superant amb escreix el mínim exigit del 100%.

A tot això s’hi suma l’increment de clients que, en el 2021, ha crescut un 11,69%, respecte al 2020, i pels guanys continus de quota de mercat, que se situa en un terç de la quota de mercat d’empreses de país.

La inversió creditícia a clients va créixer l’any passat en 37 milions d’euros, el que demostra la confiança i fidelització dels clients amb el banc, un dels elements d’èxit de BSABanc. Aquest augment de l’activitat creditícia es desenvolupa acompanyada d’una bona ràtio de morositat que s’ha situat en el 3,8%.

Cal recordar que aquest és el darrer any de l'entitat bancària com independent, després de l'entrada al Grup MoraBanc, que va adquirir el 2021 el 50,97% de les accions del llavors BancSabadell d'Andorra, a Banc Sabadell. Actualment, estan realitzant els passos necessaris per la fusió dels dos bancs.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending