Andorra Telecom rehabilitarà les cobertes de l’edifici Nexus per evitar filtracions

La companyia també vol aprofitar la intervenció per adaptar els espais per poder-hi instal·lar, més endavant, plaques fotovoltaiques

Comentaris

Vista de la coberta de la planta quarta nord.
Vista de la coberta de la planta quarta nord.

Andorra Telecom té en marxa un concurs públic per contractar una empresa que dugui a terme els treballs d’impermeabilització i rehabilitació de les cobertes de l’edifici Nexus, situat a Santa Coloma. Malgrat que s’assegura que no hi ha “fuites importants”, s’assenyala que les cobertes estan “molt degradades” i alhora es vol aprofitar per adaptar els espais per a una futur instal·lació de plaques fotovoltaiques.

“Les cobertes actuals presenten un estat degradat en cert punts, degut en part a una manca de pendent d’evacuació d’aigües que provoca períodes prolongats d’estancació de l’aigua i accentua la degradació constatada”. Així descriu la memòria descriptiva del concurs convocat per Andorra Telecom l’estat de les cobertes de l’edifici Nexus, que també recull que en la planta quarta la distància dels punts més llunyans dels embornals és superior a 20 metres lineals. Tot això “fa preveure pròximes filtracions d’aigua” i també s’aprofitarà per deixar les zones a punt i completament impermeabilitzades per tal que més endavant s’hi puguin col·locar plaques fotovoltaiques.

D’aquesta manera s’ha previst retirar les cobertes existents fins a la protecció d’impermeabilització preexistent, sense alterar-la, i substituir-la per un “sistema més lleuger de coberta invertida acabada amb lloseta armada de formigó”. Igualment, es retiraran les gòndoles de neteja de façanes perquè hi ha previsió que a partir d’ara la neteja es faci mitjançant treballs verticals.

Sobre els terminis de desenvolupament de les obres, s’han previst 12 setmanes. Durant la primera està planificat fer les desconnexions de les escomeses elèctriques, les proves d’evacuació d’aigua, el desmuntatge de les gòndoles i dels elements metàl·lics. Durant la segona setmana s’hauria d’enderrocar la solera de la planta sisena i la coberta vegetal de la planta quarta, mentre que durant la tercera setmana ja s’intervindria en les capes de pendents de les plantes sisena i quarta. A partir de la quarta setmana tocarà intervenir en els pendents de la zona tècnica de la planta quarta i treballar en la impermeabilització de la planta sisena, que s’allargaria cap a la cinquena setmana, coincidit també amb el mateix treballa a la planta quarta.

Vista de la coberta general de la planta sisena.
Vista de la coberta general de la planta sisena.

En la sisena setmana tocaria fer les proves d'estanquitat i l’aïllament de la planta sisena. L’aïllament de la quarta planta quedaria per la setena setmana de feina. Durant la vuitena setmana es treballaria en la solera de la planta sisena, la següent setmana en la solera de la quarta planta a més. La desena setmana d’intervenció seria pels treballs de pintura a la planta quarta, posteriorment es farien noves proves d’estanquitat i per acabar es farien els embrancaments.

Des d’Andorra Telecom s’assenyala que si els treballs s’executen amb 12 o menys setmanes es considerà un nivell de servei “òptim”. Si les obres anessin de 12 a 14 setmanes, el nivell seria “degradat” i s’aplicaria una penalització del 5% del total del valor adjudicat per incomplir el termini de lliurement.

Amb un nivell de servei “mínim”, és a dir, el retard suposaria que les obres trigarien entre 14 i 16 setmanes, la penalitzaria seria del 7,5% del total del valor de l’import adjudicat, mentre que amb un nivell “no acceptable”, és a dir, més de 16 setmanes de treballs, la penalitzaria seria del 10% del total del valor de l’import adjudicat més un 2% per cada setmana de retard acumulable.

Comentaris

Trending