Els titulats d'ensenyament superior i formació professional a Andorra troben feina ràpidament

L'estudi per conèixer el grau d'inserció laboral també exposa que la majoria tenen contractes indefinits

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i la directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior, Marta Fonolleda.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i la directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior, Marta Fonolleda.
El segon estudi sobre la inserció laboral dels titulats d'ensenyament superior i de formació professional conclou que troben feina ràpidament. En el cas de la formació professional, la majoria ja té feina abans d'acabar els estudis. L'estudi s'ha fet a 207 titulats d'ensenyament superior i a 228 de formació professional i ha estat presentat aquest dijous a Govern. L’estudi ha estat realitzat pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), en col·laboració amb el Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) de l’Institut d’Estudis Andorrans, el Centre de Formació Professional d’Andorra, i el Lycée Comte de Foix.

Un 31% de la promoció del 2014-2015 tenia feina abans d’acabar la formació, i un 33% van trigar menys d’un mes en trobar feina. Pel que fa a la promoció del 2017-2018, 5 de cada 10 titulats tenien feina abans d’acabar la formació. Segons les dades, el 90,3% de titulats en estudis superiors es trobaven treballant en el moment de l'enquesta que només inclou les dades de les persones que han continuat els seus estudis Andorra a causa de la dificultat de saber el percentatge d'alumnes que estudien a l'estranger.

Una mica menys del 50% dels titulats d’ambdues promocions treballaven mentre estudiaven. La iniciativa personal és el mitjà més emprat per trobar feina i gairebé tots treballen a Andorra. Estan satisfets amb la seva feina i tenen salaris mensuals d’entre 1.001 i 1.600 euros nets. 

Entre les persones amb contracte laboral, la majoria indefinit i a temps complet, al 46,8% dels universitaris se'ls hi va requerir una titulació específica d'ensenyament superior i al 24,2% només ser titulat. En l'àmbit de la formació professional, el 28,6% van necessitar una titulació específica d'FP, mentre que al 66,1% no van necessitar-ne cap

L'estudi ha estat presentat per la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i per la directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior (AQUA), Marta Fonolleda qui ha explicat que la gran majoria té feina quan acaba els estudis, amb "contractes de treball indefinits en totes les promocions. La majoria de titulats de totes les promocions ja tenien feina abans d'acabar la formació o van trigar d'1 a 3 mesos en tenir-ne, la qual és una velocitat molt i molt ràpida". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending