Concòrdia busca la màxima presència per canviar un model que ha prioritzat el creixement econòmic

La formació enceta campanya assegurant que tenen propostes “per millorar la qualitat de vida”, mentre que critica DA per admetre amb retard que la inversió estrangera és un dels factors que agreugen el problema de l’habitatge

Cerni Escalé, a la dreta, enganxant el primer cartell de Concòrdia amb el número 3, Jordi Casadevall.
Cerni Escalé, a la dreta, enganxant el primer cartell de Concòrdia amb el número 3, Jordi Casadevall. G. P.

Amb la moral del resultat assolit a l’enquesta electoral, Concòrdia ha iniciat la campanya amb una proposta que vol millorar la qualitat de vida del país després d’anys on “s’ha prioritzat el creixement econòmic”. El candidat a cap de Govern, Cerni Escalé, ha remarcat que el 50% d’indecisos devidencia que queda batalla i ha apuntat que “lluitarem per tenir la màxima presència al Consell”. Des de la formació, ha estat el cap de llista a la capital, Martí Alay, l’encarregat de criticar DA, tot recordant que “fa vuit mesos nosaltres ja advertien del problema que suposava la inversió estrangera”.

La plaça Príncep Benlloch de la capital ha estat el lloc elegit per enganxar el primer cartell del nou partit. Amb alguna dificultat pròpia dels novells, però Escalé i la número 2, Núria Segués, han pogut completar la tasca. Davant els mitjans, el cap de llista nacional ha deixat clar que “afrontem la campanya amb molts ànims i, sobretot, moltes propostes”. En concret, “365, una per cada dia de l’any, i 7 d’addicionals”, ha indicat. Totes, ha assegurat, amb un únic objectiu: “millorar la qualitat de vida del país”.

I és que, ha lamentat, els darrers temps “s’ha prioritzat el creixement econòmic, però sense tenir en compte la qualitat de vida i la preservació de l’entorn”. I això és el que es vol canviar des de Concòrdia: “treballarem per recuperar la cohesió social per créixer sabent des d’on venim”. Escalé ha afirmat que “necessitem mesures diferents per solucionar els problemes de sempre”.

La formació confia que poden aconseguir un millor resultat del que predeia l’enquesta de l’ARI. “Volem tenir el màxim de representació per defensar amb més força les nostres propostes”, ha indicat el seu líder, que ha reiterat el desig que cap partit pugui obtenir majoria absoluta. “Un Govern en minoria faria més fort el país”, ha assegurat, tot indicant que “la centralitat tornaria al Consell General”.

Penjada cartell Concòrdia Andorra la Vella.
Alay i Clua, amb altres membres de Concòrdia.

El número 1 de la formació ha estat prudent i, al·legant que volia afrontar la campanya “en clau positiva”, no ha volgut referir-se a la polèmica sorgida arran de la presentació per part de DA del seu programa electoral el passat divendres. Qui ha agafat el paper d’atacar la formació ‘taronja’, de fet, ha estat el cap de llista a Andorra la Vella, Martí Alay. I ho ha fet, justament, aprofitant una de les propostes presentades fa dos dies: la de gravar de forma superior la compra de pisos per part dels estrangers.

Així, per un costat, ha recordat que “fa vuit mesos nosaltres ja deixem que la inversió forana era un problema”. En canvi, remarca, des de DA es negava, quan, ara, s’admet que sí. Ara bé, al seu entendre, amb una solució que queda molt curta. “Nosaltres proposem 18 mesos de suspensió i, després, un sistema de quotes com a Suïssa”, ha explicat.

Alay també s’ha referit a les possibilitats de la seva candidatura, amb Miquel Clua de segon, a Andorra la Vella, on, a priori, la gran batalla és entre socialdemòcrates i l’aliança ‘taronja’-liberal. “Veient l’enquesta, agafem vots de DA i del PS. Si fem una bona campanya, podem aconseguir els dos consellers”, ha afirmat.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 18.14.47
L'enganxada del cartell a Escaldes.

Un exemple del creixement descontrolat que ha viscut el país l’ha donat el candidat a Escaldes-Engordany, Ramon Tena, amb les torres construïdes i a mig fer que hi ha al Prat del Roure. “Si fem un gir de 360 graus, les veiem però també fins a 20 grues”, ha apuntat. Per això ha recordat que propugnen “un model de país on el benestar de la gent sigui el centre de la política”. El cap de llista també ha volgut recordar algunes accions que han aixecat polèmica per part d’altres formacions, un fet que demostra que “fa falta un partit que regeneri la política andorrana”.

De forma similar s’ha expressat el cap de llista a Sant Julià, Pol Bartolomé, que també ha volgut defensar que la de Concòrdia és l’opció real de canvi. “No sortirem d’aquesta situació a través de l’òptica de qui ens ha conduït fins aquí”, ha destacat. Per això, ha indicat, “el que volem és ampliar horitzons i portar una visió de futur”.

Comentaris (7)

Trending