El SAAS considera “normal” les incerteses al Cedre i reitera que “no hi haurà cap acomiadament”

La direcció de l’organisme que gestiona els equipaments de la sanitat pública assegura que el canvi de model al centre s’esta fent amb l’assessorament d’una empresa externa molt qualificada

-
-
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) considera que “és normal que hi hagin pors i incerteses” al Cedre per la transformació de sistema de gestió que s’està duent a terme. Alhora, però, la direcció de l’organisme que gestiona els equipaments de la sanitat pública han recordat que tot el procés s’està fent “amb l’assessorament i seguiment d’una empresa externa amb molta experiència en aquest tipus de model”. I que “no hi haurà cap acomiadament de personal”.

Com a mínim una part del col·lectiu que resideix, treballa o té vincles amb el centre sociosanitari està neguitós per la transformació que s’està fent, pel moviment de personal que hi està havent i per la manca d’informació concreta sobre tot plegat. Davant d’això, per intentar contrarestar-ho, en els propers dies el SAAS començarà una àmplia campanya d’informació i comunicació tant al personal com als residents i familiars per tal d’explicar en què consisteix el model, les seves avantatges i com s’anirà desplegant.

Segons fonts properes a la direcció de la parapública, el pas d’una residència assistida a un model centrat en la persona “té com objectiu baixar els nivells de sanitarització de les persones grans i incrementar l’atenció de proximitat que tingui en compte les circumstàncies i les preferències de cada persona i fer que tinguin un estil de vida que es sembli al màxim possible al que tenien o haguessin pogut tenir de continuar a casa seva”.

El SAAS admet que “com tot canvi profund com aquest és normal que hi hagin pors i incerteses tan per parts de les persones residents i les seves famílies i també del propi personal que des de fa anys està acostumat a fer les coses d’una determinada manera”. Però s’assegura que la transformació segueix una lògica i unes pautes precises i contrastades. Es garanteix que “en el marc del projecte no hi haurà cap acomiadament de personal”

La transformació que la parapública implementa i defensa “té com objectiu baixar els nivells de sanitarització de les persones grans i incrementar l’atenció de proximitat”

El que augmentarà, segons les fonts, serà la càrrega d’auxiliar d’infermeria motiu pel qual s’incrementarà la plantilla d’aquest col·lectiu professional, disminuirà la necessitat d’infermeres i “aprofitarem això per cobrir algunes mancances que tenim en aquest col·lectiu a l’hospital, no retirem la figura del treballador social ni del suport psicològic si no que canviem el perfil de l’atenció i és per això que canviarem també el perfil d’aquest professional”.

Encara més sintèticament, les fonts de la direcció consultades han explicat que els canvis més notables es poden concretar en quatre punts. D’entrada, “una reorientació de les tasques de la infermeria que fan que es precisi menys carga d’atenció infermera”. Després, “una major presència d’auxiliars d’infermeria quines tasques es reorienten cap a facilitar als residents que puguin portar una vida activa propera a la que estaven acostumats”

En tercer lloc, “un canvi en l’atenció mèdica que sigui més personalitzada i dirigida per un geriatra que acabem d’incorporar i que té una llarga experiència en aquest tipus d’atenció que, a més pot resoldre la majoria de problemes de salut que es presenten a aquestes edats”. I per acabar “l’atenció de medicina especialitzada molt més centrada només en aquelles aguditzacions de malalties cròniques, mirant de fer medicina preventiva i tractant d’evitar al màxim les hospitalitzacions o visites a urgències”. 

 

Etiquetes

Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre

Relacionat

El neguit i el temor s’apoderen de l’ambient de treball al Cedre
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la síndica, Roser Suñé saluden els padrins del Cedre

Relacionat

Salut admet problemes per cobrir baixes al SAAS
Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus.

Relacionat

L’anunci de la supressió de dos llocs de treball fa esclatar el personal del Cedre
Un operari repara aquesta tarda l'ascensor de l'hospital que feia dies que no funcionava.

Relacionat

El SAAS assegura que els ascensors de l’hospital i el Cedre tornaran a estar operatius en breu

Comentaris (3)

Trending