Salut admet problemes per cobrir baixes al SAAS

No hi haurà acomiadaments al Cedre sinó que es transformaran els llocs de treball

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la síndica, Roser Suñé saluden els padrins del Cedre
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la síndica, Roser Suñé saluden els padrins del Cedre
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit que la cobertura de baixes "és un problema crònic del SAAS  i estem fent accions per a corregir-ho". Ha anunciat l'entrada a tràmit d'una modificació a la seva llei per agilitar els tràmits en uns terminis més breus que els actuals. En referència al Cedre ha dit que "no s'acomiada ningú i que es farà una transformació" tot i que ha reconegut que el centre ha tingut problemes per cobrir algunes baixes.

Joan Martínez Benazet ha explicat que les ràtios del Cedre no estan ben adequades. "Necessitem més recursos d'atenció personalitzada i menys infermeres". L'objectiu és impulsar un model d'atenció centrada personalitzada i això està provocant alguna reestructuració.

En aquest sentit, la setmana propera aniran al centre sociosanitari responsables de la Fundación Matía, del País Basc, per ajudar a implantar aquest model. Segons el ministre, el model pretén "respectar al màxim la dignitat de la persona i que tot sigui el més similar que a casa seva". Per aplicar-lo, es començarà amb una prova pilot a la tercera planta i, per poder efectuar aquesta transformació, s'han fet formacions als treballadors, familiars i col·laboradors.

El ministre proposa un pacte d'Estat amb l'oposició sobre els temes més importants de Salut

D'altra banda, Martínez Benazet ha anunciat l'entrada a tràmit parlamentari a finals d'octubre d'una modificació de la llei del SAAS. "La llei actual és del 1986 i per cobrir una baixa s'han de passar uns tràmits llargs i complicats. El que volem és que l'equip directiu del SAAS tingui més agilitat per dur a terme aquest tràmit". En un altre ordre de coses, ha avançat la proposta de fer un pacte d'Estat amb l'oposició sobre els temes més importants de Salut i ha confirmat que s'està treballant en el projecte de centre de dia per a persones amb patologies cròniques de salut mental. Hi ha una demanda que ha realitzat aquesta mateixa setmana l'Associació Andorrana per la Malaltia de l'Alzheimer durant la celebració de la tercera gala Pere Valls.

Martínez Benazet, el ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, la síndica Roser Suñe i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila han presidit aquest divendres la celebració del Dia de Meritxell al Cedre. Abans de l'aperitiu i del dinar ha tingut lloc una missa al Santuari de Meritxell.

Filloy ha dit, durant el seu discurs, que "les actuacions estan dirigides a afavorir l'autonomia de la gent gran" i ha esmenat els diversos projectes que estan en marxa com l'Aptitude o el Respir.  En l'apartat de l'habitatge, el ministre ha incidit en la necessitat de fer politíques per disposar de vivendes més accessibles que siguin recursos alternatius a l'ingrés en centres sociosanitaris.

 

                                                                                 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending