El SAAS assegura que els ascensors de l’hospital i el Cedre tornaran a estar operatius en breu

L’endemà que transcendís l’enuig dels usuaris del centre hospitalari han començat les tasques de reparació de l’elevador que com el de l’equipament sociosanitari feia temps que no anava

Un operari repara aquesta tarda l'ascensor de l'hospital que feia dies que no funcionava.
Un operari repara aquesta tarda l'ascensor de l'hospital que feia dies que no funcionava.
Hores després que transcendís l’enuig dels usuaris de l’hospital pel fet que un dels ascensors que porten a la planta d’ingressos feia dies que no anava, han començat les tasques de reparació. Més encara, també estava avariat, i des de feia molt més temps, un dels elevadors del centre sociosanitari del Cedre. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha assegurat que en qüestió de dies els dos ginys estaran operatius i ha atribuït l’anomalia al fet que les peces necessàries per poder arreglar els ginys no estaven disponibles al país.

El SAAS ha explicat que en el cas del centre hospitalari, els ascensors són pràcticament tots de l’any 1994, la data en què es va obrir la instal·lació i, per tant, amb 25 anys d'antiguitat, encara que s’han anant fent alguns canvis d'elements puntuals i maniobres de funcionament al llarg d’aquests anys a la majoria d’ells. Per tant, “estan en la darrera etapa de la seva vida útil i és en aquesta etapa quan les avaries s'intensifiquen i per tant  també les necessitats de reparacions”

En el cas de l’ascensor del Cedre, l'avaria ha estat conseqüència del trencament d’un variador de velocitat amb un termini d’entrega per la seva substitució de quatre setmanes. En aquest sentit, “la nova direcció està treballant en la millora de l'àrea de planificació i manteniment d’infraestructures". Per aquest motiu s’ha reforçat l’organització d'aquesta àrea tècnica amb la incorporació d'un enginyer amb experiència en gestió, coordinació i execució de projectes d’inversions.

Entre les millores previstes, segons que ha pagat el SAAS, cal destacar un pla d’inversions en instal·lacions a cinc anys vista (del 2018 al 2023) que ha de permetre millorar significativament l'estat de les infraestructures i les instal·lacions generals del SAAS. Això inclou tant l'hospital, com la clínica Verge de Meritxell, el Cedre i els centres d'atenció primària (CAP)

Comentaris (1)

Trending