El PS exigeix saber fins l’últim cèntim d’euro què ha costat el fallit projecte ‘The Cloud’

La formació reclama al Govern tota la documentació relativa a la iniciativa -des del concurs d’idees als plans de viabilitat o les ofertes constructives avortades recentment- i vol conèixer si malgrat haver-se frenat l’edifici hi ha compromisos que s’hagin d’afrontar 

\'The Cloud\' passa del ministre del \'sí, segur\' al ministre del \'no ho sé pas\'
\'The Cloud\' passa del ministre del \'sí, segur\' al ministre del \'no ho sé pas\'
El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber fins al darrer detall del ‘cas Núvol’. És a dir exigeix al Govern que faciliti tota la documentació relativa al projecte de ‘The Cloud’, des de la posada en marxa del concurs d’idees a qualsevol aspecte que tingui a veure amb la iniciativa, i que permeti saber amb exactitud quants diners ha costat el projecte aturat. En aquest sentit, es vol saber què s’ha pagat fins ara des de qualsevol institució o organisme públic -Govern, Andorra Telecom, comú d’Andorra la Vella- i si hi ha alguns compromisos contrets que l’administració hagi d’afrontar malgrat que ‘The Cloud’ s’hagi parat.

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que se li trameti una àmplia documentació sobre el projecte de l’edifici ‘The Cloud’, ara suspès per Andorra Telecom. Des de la formació, es vol tenir dades per poder analitzar tot el que ha passat amb aquesta iniciativa i, en especial, es vol saber quants diners públics s’hi han destinat fins ara i, també, quina despesa futura està ja compromesa i, per tant, s’haurà d’afrontar malgrat que l’edifici finalment no es construeixi.

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària escaldenca demana, en primer lloc, la “relació de tota la despesa feta fins ara vinculada al projecte de construcció de l’edifici ‘The Cloud’ des del seu inici”, petició que inclou, entre altres les vinculades al concurs de disseny de l’edifici, els honoraris del despatx d’arquitectura o la demolició de l’antiga caserna de bombers i de l’antiga seu d’Andorra Telecom. De fet, es vol tenir també aquells costos que no hagin estat assumits directament per la societat pública sinó per altres entitats, com ara el mateix Govern o el comú d’Andorra la Vella.

 Gili, en segon terme, sol·licita que se li trameti la “relació de tota la despesa que encara no s’hagi realitzat però que estigui compromesa en virtut dels acords per a la construcció ara suspesa de ‘The Cloud’”. En aquest cas, també vol que s’inclogui aquells costos que hagin estat assumits per entitats públiques com el comú o el Govern. En tercer lloc, la consellera general vol tenir accés a “tota la documentació del concurs per a la construcció de l’edifici ara declarat desert, incloent el plec de bases, les ofertes presentades per les constructores que hi van participar i els informes d’adjudicació, així com els informes i estudis demanats per a la seva realització”.

Una alta petició de la parlamentària fa referència a “tots els estudis i informes sobre el projecte constructiu, en especial els que fan referència a les previsions de cost, en mans d’Andorra Telecom o de la propietat delegada”. Per últim, Gili reclama “tots els estudis de viabilitat econòmica i els plans de negoci que s’hagin realitzat per comprovar la rendibilitat de la inversió en l’edifici ‘The Cloud’”.

La parlamentària socialdemòcrata ha explicat que “volem tenir tota la informació lligada a les despeses que hi ha hagut fins ara” però, a la vegada, remarcant que “cal saber també quines són les que poden quedar pendents, perquè entenem que segurament hi havia compromisos ja lligats”. A més, ha posat en relleu que “sempre parlem de diners públics i, per tant, és una informació important”.

-

Relacionat

La urbanització de l’espai deixat per ‘The Cloud’ topa amb un altre problema: la planta soterrada no enderrocada
-

Relacionat

Les explicacions dels tècnics sobre la desviació de ‘The Cloud’ no convencen Andorra Telecom
El cap de Govern, Toni Martí, elogia les virtuts de mossèn Ramon en presència d'alguns dels estadants d'AINA, en la tradicional visita governamental a la casa de colònies de Canillo.

Relacionat

Martí ja admet que alguns dels projectes legislatius en curs es poden quedar al calaix i reconeix errors a ‘The Cloud’
-

Relacionat

De ‘The Cloud’ a ‘The Clown’: de la riota al malestar i la preocupació
\'The Cloud\' passa del ministre del \'sí, segur\' al ministre del \'no ho sé pas\'

Relacionat

L’oposició treu foc pels queixals amb ‘The Cloud’, denuncia la improvisació del Govern i reclama dimissions
-

Relacionat

El sector de la construcció tenia clar que el projecte ‘The Cloud’ era inassumible pel preu que pretenia Govern
-

Relacionat

Govern admet “una decepció molt gran” pel ‘The Cloud’ però no es fa responsable de cap error
-

Relacionat

Andorra Telecom renuncia a ‘The Cloud’
-

Relacionat

La calculadora del sector de la construcció treu fum amb ‘The Cloud’
-

Relacionat

La indefinició del ‘The Cloud’ obliga Govern a allargar el termini per fer ofertes i a avisar l'empresariat del cost

Comentaris (1)

Trending