El sector de la construcció tenia clar que el projecte ‘The Cloud’ era inassumible pel preu que pretenia Govern

Les empreses que s’han presentat al concurs lamenten el temps i els diners invertits en fer els càlculs i estan a l’expectativa de les decisions que adopti ara l’administració

-
-
Riure per no plorar. El sector de la construcció i en concret les empreses que finalment es van presentar al concurs per assumir les obres de construcció de ‘The Cloud’ s’han agafat la decisió de suspendre el projecte amb esportivitat. Eren conscients, asseguren les fonts, que les xifres no quadraven per enlloc i que el projecte, des del punt de vista dels càlculs, presentava nombroses deficiències. Sí que hi ha cert malestar pel temps i els diners que se’ls ha fet perdre.

No obstant això, s’està a l’expectativa dels propers passos que dugui a terme l’administració. I què s’acaba fent definitivament en aquell indret. Formalment, ni cap empresa ni tan sols l’Associació de ontractistes (Acoda), no s’han manifestat públicament sobre la qüestió. Abans es vol comprovar quins són els passos que fa Andorra Telecom i el Govern. Hi ha la sensació, però, que políticament ja estava presa la decisió d’aturar el projecte. Hi ha una metàfora que il·lustra força bé el succeït. “És com si vas al concessionari de Tesla a comprar-te un dels seus vehicles però els dius que només en pots pagar 20.000 euros.” En resum, el sector tenia clar que el pressupost estimat era inassumible.

Segons les fonts, la proposta més barata, la feta per Locubsa i Cevalls, que voltava els 40 milions d’euros, assumia tan risc i s’ajustava tant que podia acabar comportant pèrdues als propis constructors. La proposta més elevada era la de Copsa, que s’enfilava fins als 60 milions. Progec i Pidasa se situaven enmig, però més aviat cap a la franja baixa que l’alta. “Era evident que el que es pretenia a nivell constructiu no entrava de cap manera en el preu estimat, els números no quadraven per enlloc, però calia veure si obrint els obres algú s’havia aventurat molt o moltíssim”.

Comentaris

Trending