Les explicacions dels tècnics sobre la desviació de ‘The Cloud’ no convencen Andorra Telecom

Les primeres anàlisis no acaben de resoldre els dubtes en relació a la diferència entre l’estimació inicial i el cost de les ofertes presentades i l’operadora demana un informe amb “conclusions clares”

Comentaris

-
-
Les explicacions donades pels tècnics sobre la desviació pressupostària entre les previsions del cost del ‘The Cloud’ i les ofertes presentades pels constructors no convencen Andorra Telecom, el consell d’administració de la qual ha demanat més informació i un informe conjunt entre l’arquitecte i la propietat delegada. Els màxims rectors de l’operadora s’han reunit aquest dimarts després del fiasco de l’anul·lació del projecte i han acordat urbanitzar la zona per tal d’acabar amb la provisionalitat actual mentre s’acaba de decidir què es fa en l’espai on havia d’anar l’edifici singular. Andorra Telecom està decidida a tirar endavant un altre projecte per rendibilitzar l’espai, ja que forma part de la diversificació del negoci i els béns de la companyia.

En un comunicat, Andorra Telecom explica que “l’equip d’arquitectura redactor del projecte i la propietat delegada han presentat les anàlisis preliminars sobre la desviació entre les ofertes presentades i l’estimació base. Els membres del consell d’administració han escoltat les explicacions i han sol·licitat informació complementària així com un informe conjunt de la propietat delegada i dels arquitectes que aporti conclusions clares”. L’operadora no aporta cap detall sobre els motius de la desviació. Però sembla evident que les explicacions donades, a banda d’insuficients no són gens aclaridores. També és clar que hi ha algú que s’ha de ‘menjar’ una patata calenta com poques. 

La companyia renuncia a tirar endavant l’edifici singular però no pas a impulsar un projecte, encara no definit, que permeti obtenir un rendiment valuós

El consell d’administració d’Andorra Telecom va decidir aturar definitivament el projecte ‘The Cloud’ dimecres passat “en constatar que les ofertes superaven amb escreix l’estimació i que, per tant, no es podia garantir la rendibilitat del projecte”. La companyia assegura que segueix “apostant per un nou projecte en aquest terreny estratègic, situat al bell mig de l’eix comercial, que ha de contribuir a la diversificació del model de negoci de la companyia”. En aquest sentit, el comunicat explica que “Andorra Telecom considera que la parcel·la ha d’acollir un projecte que sigui un pol d’activitat transformador de l’entorn urbà, que permeti obtenir un rendiment d’un actiu valuós i que sigui un referent en innovació i sostenibilitat”. De moment, però, no hi ha cap pista al respecte.

Els constructors veuen amb “desencís” el procés i donen per tancada una etapa sobre la qual ja havien advertit tot lamentant el cost de temps i diners que els ha suposat

Els constructors, quant al ‘The Cloud’, el donen per mort i enterrat, segons fonts properes a diverses companyies que es van presentar al concurs. En aquest sentit, i malgrat no fer manifestacions públiques, s’ha reiterat el “desencís” pel fet de no poder tirar endavant un projecte respecte del qual diverses firmes hi havien destinat grans recursos, i no pas o no només econòmics, sinó d’altres tipus. S’ha perdut temps i diners. No obstant això, les fonts consultades, més enllà del “desencís”, també han recordat que ja s’havia avisat a l’administració que la coses anaven maldades. I que el plec de condicions del concurs feia aigües per tot arreu. De fet, la manca de definició d’algunes qüestions ha acabat d’encarir tot plegat. O el que és el mateix. El projecte no s’havia definit prou bé justament per poder motivar un cost per sota del que tocava i mirar que fossin els empresaris els qui s’empassessin els gripaus.

Més enllà de l’edifici i la renúncia a tirar-la endavant, el consell d’administració d’Andorra Telecom ha acordat allò que l’endemà de l’anunci del fiasco el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Ordenament Territorial i alhora president de l’operadora, Jordi Torres, van comunicar a la cònsol major d’Andorra la Vella: hi haurà una actuació urbanística per posar punt final a la provisionalitat actual. Que no vol dir que sigui una solució definitiva, que no ho serà. Així, el comunicat emès per la companyia de telecomunicacions anuncia que “Andorra Telecom durà a terme un projecte d’adequació provisional de la parcel·la delimitada per l’avinguda Meritxell i els carrers Bonaventura Riberaygua, de la Borda i Sant Salvador”.

Abans no es comenci la temporada hivernal s’haurà adequat la parcel·la delimitada per l’avinguda Meritxell i els carrers adjacents i s’hauran urbanitzat tots els entorns

L’objectiu de tot plegat és embellir la parcel·la, fer-la accessible al públic i retirar les tanques que actualment la separen de l’entorn. Així mateix, tal i com ja estava previst en els convenis signats entre Andorra Telecom i el comú d’Andorra la Vella, la companyia realitzarà la urbanització, pavimentació i embelliment de l’espai públic situat al davant de la parcel·la, així com dels carrers adjacents. La remodelació d’aquests carrers, que tindrà caràcter definitiu, ha de permetre una millor connexió entre les zones comercials de Bonaventura Riberaygua i del Fener amb la part central de l’avinguda Meritxell, contribuint d’aquesta manera a dinamitzar les àrees comercials esmentades. El calendari d’Andorra Telecom i el comú de la capital preveu culminar aquests treballs coincidint amb l’inici de la propera temporada d’hivern.

Comentaris

Trending