La urbanització de l’espai deixat per ‘The Cloud’ topa amb un altre problema: la planta soterrada no enderrocada

Part de la parcel·la que havien ocupat les oficines d’Andorra Telecom no es pot ni asfaltar perquè a l’indret hi resta una planta soterrània no desmuntada que no aguantaria el pes de la maquinària

-
-
La urbanització de l’espai on s’havia de construir ‘The Cloud’ topa amb un nou problema, que farà, molt probablement, que l’actuació que s’acabi duent a terme en aquell indret sigui pobre, minsa. L’enderrocament de l’edifici on Andorra Telecom tenia els seus serveis comercials no va incloure el desmuntatge d’una planta soterrània i ara aquest fet condiciona la millora de la zona, encara que sigui provisional, per tal de poder retirar les tanques actuals. Sobre una solució definitiva, ni el Govern ni l’operadora no tindrien cap previsió en cartera. I tot indica que abans de les eleccions no s’hi farà res.

Andorra Telecom i el comú d’Andorra ja havien establert al seu dia els convenis necessaris per entroncar de forma deguda la reforma de l’avinguda Meritxell amb la urbanització de la parcel·la on s’havia de construir el ‘The Cloud’. I d’aquesta manera crear una bona connexió i sinergies tant amb l’avinguda Riberaygua i travesseres com amb el Fener Bulevard. L’aturada del magne projecte ha fet canviar de dalt a baix tot plegat i ara s’actua, segons les fonts, a cop d’improvisació i sense un rumb fixat.

Fonts coneixedores del treball que s’ha realitzat fins ara en l’espai on s’havia d’alçar l’edifici singular i de les obres que es preveia que es tiressin endavant han assegurat que una part de la urbanització que ara es faci probablement s’haurà de desfer si mai es vol dur a terme un altre projecte, per al moment de cap manera definit, a la zona. Alhora, caldrà veure com es resol finalment l’embelliment de l’espai que havia ocupat l’antic edifici d’Andorra Telecom, just el tram que toca a l’avinguda Meritxell i que limita amb Riberaygua i el carrer de la Borda.

Ara per ara, ni el Govern ni l’operadora no tenen res de clar sobre una solució definitiva i el més segur és que quedi en herència per al futur executiu

Resulta que aquell edifici tenia una planta soterrània. Quan es va fer el desmuntatge d’aquell immoble -l’enderrocament de l’antiga caserna dels bombers no va comportar cap complexitat- es va demanar si s’aterraven les plantes superiors i també la que quedava per sota del nivell de carrer o com es feia. Les instruccions haurien estat que la planta soterrània no calia que es desmuntés i que d’aquesta part de l’enderroc ja se’n faria càrrec aquella empresa que s’adjudiqués la construcció dels fonaments i l’estructura.

Sorgit ara el problema de l’aturada del projecte i esdevinguda la necessitat d’urbanitzar la zona perquè no es noti tant la provisionalitat, s’hauria sol·licitat als tècnics si aquell espai, amb un planta soterrada, es pot urbanitzar encara que sigui sols amb una capa asfàltica. I la resposta ha estat que no. Que aquell indret no suportaria el pes de les màquines que hi haurien de treballar. En principi, tampoc no es preveu fer el que s’hauria d’haver fet més aviat o més tard, que es desmuntar l’espai que queda per sota del nivell de terra. Si s’enderroqués aquella planta quedaria un forat d’uns tres metres de profunditat per al qual tampoc no hi ha una solució definida.

Així les coses, la previsió actual seria retirar la tanca actual, netejar la zona i col·locar-hi algun tipus de tancat més agraciat que el que hi ha hagut aquests darrers temps perquè l’indret, amb un relatiu perill d’esfondrament, no està per fer-hi grans floritures. I sobre un futur projecte que agafi l’herència deixada per ‘The Cloud’ i permeti a Andorra Telecom treure rendiment al seu bé immoble més valuós, com va qualificar-lo fins i tot el ministre portaveu, Jordi Cinca, no hi ha ara mateix cap idea concreta, segons les fonts consultades, que han afirmat que el més probable és que es deixi estar la qüestió per al futur executiu.

Comentaris

Trending