Govern admet “una decepció molt gran” pel ‘The Cloud’ però no es fa responsable de cap error

El ministre d’Ordenament Territorial afirma que “si escau es demanaran responsabilitats” a l’arquitecte del projecte o als experts que s’havien contractat com a propietat delegada

-
-

El ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres Falcó, ha admès que la situació provocada per la renúncia al projecte de ‘The Cloud’ suposa “una decepció molt gran” i no ha descartat responsabilitats o bé als arquitectes del projecte o a la propietat delegada, “si escau”, per haver sostingut que el projecte era viable amb un pressupost que ha resultat ser massa minso. Torres, com el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha reiterat que se suspèn el projecte “per responsabilitat”.

El titular ministerial s’ha mostrat “sobtat” per la situació creada i ha reconegut que dita situació “no és que sigui fàcil”, però que l’administració “gestiona recursos públics” i no es podia arriscar a tirar endavant un projecte no sembla “rendible”. Torres no ha parlat de fracàs i no ha admès cap error. “El projecte s’havia fet amb seriositat i s’hi havia treballat moltíssim”, ha indicat. Això sí, ha reiterat com Nadal que s’han demanat explicacions a la propietat delegada i als arquitectes i “si escau es demanaran responsabilitats”.

Torres ha explicat que ara per ara s’havia fet una inversió -entre redaccions de projectes i demolicions- d’uns tres milions d’euros. I que la setmana que ve el consell d’administració d’Andorra Telecom es tornarà a reunir per valorar com reconduir la qüestió, atès que el solar que ara queda a tocar de l’avinguda Meritxell es titularitat de la companyia i és “un emplaçament prèmium”, “un actiu”, respecte del qual l’operadora li vol treure rendiment -difícilment s’hi pot fer una plaça, doncs- en el marc de la diversificació que està duent a terme per fer front, especialment, a la previsible caiguda dels ingressos procedents del roaming. 

“No es pot posar en dubte que Andorra Telecom ha fet una bona gestió”, ha ressaltat el ministre en relació a la política esmentada de diversificació. Quant a l’encariment del projecte que s’ha pogut constatar amb les quatre ofertes rebudes, que ha celebrat, ha assegurat que les partides on hi havia la desviació més elevada era “el sistema estructural”, és a dir, tota l’estructura fèrria. I “el sistema d’envolvent”, és a dir, l’espectacular vidriera projectada.

Torres, que fa poques setmanes es mostrava desafiant amb les empreses constructores i els exigia que ajustessin els preus, no ha fet ni un sol retret a aquells que van presentar propostes. Més aviat al contrari. “Els constructors han fet una bona feina de càlculs. No creiem que es tracti d’un increment producte de la conjuntura”, per la qual cosa, i entre altres, s’ha demanat explicacions als tècnics contractats pel propi Govern. El ministre ha admès que “era complex de comptar”.

Comentaris (1)

Trending