El processat president de la Federació de Futbol presenta la dimissió per burofax

La Batllia ja havia imposat a Víctor Santos, en llibertat amb càrrecs, la prohibició d’acostar-se a la seu federativa i després de la detenció el veterà dirigent esportiu no tenia cap ganes de seguir

-
-
Víctor Santos ja no és el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Aquest dilluns, el veterà dirigent esportiu ha presentat la dimissió. Ho ha fet per burofax i la renúncia és irrevocable. A partir d’ara s’hauran d’implementar els estatuts per veure com cal procedir per reorganitzar un organisme que manté un sepulcral silenci per minimitzar l’impacte de l’escàndol provocat per l’‘Operació Cautxú’. Des de dimarts passat, els màxims dirigents de l’ens són els dos vicepresidents, Alfonso Martín i Elisabeth Pirot.

La batlle instructora de la causa oberta per aclarir la presumpta desviació de fons provinents de la UEFA i la FIFA ja va imposar dijous, en declarar davant seu Santos, la prohibició d’acudir a la seu de la federació, al carrer Batlle Tomàs d’Escaldes. Entre això i el fet que al dirigent futbolístic encampadà li ha causat un fort impacte la seva detenció, l’home no ha tingut cap dubte en renunciar de manera irrevocable. Ho ha fet per burofax i sota el consell dels assessors jurídics que l’atenen des que dimarts va ser detingut.

La FAF mira de refer-se del cop judicial tot i que el secretari general de l’organisme i ànima del mateix, Tomás Gea, continua a la presó acusat d’un delicte d’apropiació indeguda, un altre d’administració deslleial i un tercer de defraudació a la CASS. Aquestes dues darreres acusacions també pesen sobre Santos, que va declarar a la Batllia que ben poca cosa sabia del que li estaven explicant i d’allò que li demanaven tant el representant de la fiscalia com la responsable judicial.

Treballadors qualificats de l’ens han de prestar declaració en breu davant la batlle instructora; més tard és previsible que demani fer-ho 

En la mateixa causa també està investigat el tresorer de l’organisme, José García, que és fora d’Andorra i no consta que ara per ara hagi tornat. Aquest dirigent esportiu, titular d’una empresa de topografia al Principat, té una experiència gairebé tant llarga com la de Gea dins la direcció institucional de la FAF. Hi és, han assegurat les fonts, des de l’època en què el malaurat Francesc Vila la va presidir. A banda del tresorer, hi ha almenys tres treballadors qualificats de l’ens federatius que estan encausats pels mateixos fets.

Tots tres es van negar a declarar a la policia i estan pendents d’explicar-se davant la batlle. Quan se’ls citi, respondran a les preguntes que se’ls formulin i fonts properes a la investigació han explicat que esperen que les respostes serveixin per aclarir la situació i alguns dubtes i ombres que s’han pogut crear. De fet, tant entre els treballadors com entre la majoria de clubs que formen part de la federació s’ha fet pinya i es mira que no transcendeixi res que pugui malmetre encara més la imatge de la FAF.

Una vegada declarin els tres treballadors altament qualificats, i com que el sumari ja és accessible a les parts, és previsible que Tomás Gea demani voluntàriament prestar declaració davant la batlle instructora. Dijous, quan la policia el va passar a disposició judicial, el secretari general de la federació es va negar a declarar, justament, perquè desconeixia els detalls de l’acusació que se li formulava i dels fets que suposadament se li atribueixen.

-

Relacionat

Clubs de la lliga temen per la seva viabilitat davant l’escàndol de la FAF
-

Relacionat

Xecs recurrents i al portador, l’‘altre esport’ de la FAF
El vehicle que ha traslladat Tomás Gea a la presó en sortir de les cotxeres de l'edifici de les Columnes. A les fotos petites, d'esquerra a dreta: l'esmentat Gea, Víctor Santos i José García.

Relacionat

Secretari general empresonat, president lliure i tresorer en recerca i captura
-

Relacionat

Santos quedarà en llibertat i està a l'espera de saber si li aplicaran mesures
-

Relacionat

Una alerta a la UIFAnd va destapar el frau a la federació
-

Relacionat

Govern va sancionar el tresorer de la FAF per vendre gespa artificial sense permís
-

Relacionat

Detinguts Santos i Gea per l'escàndol de la Federació Andorrana de Futbol

Comentaris

Trending