Govern va sancionar el tresorer de la FAF per vendre gespa artificial sense permís

El directiu federatiu va utilitzar una empresa de topografia de la seva propietat per facturar un material que no podia vendre

-
-
El departament de Comerç del Govern va acordar a finals de març del 2007 la interposició d’una multa de 6.000 euros a José García López per haver venut a través d’una empresa de topografia de la seva propietat gespa artificial. Ni l’empresari ni la societat esmentada no tenien la perceptiva autorització del Govern per comercialitzar aquell producte. Comerç va haver de tramitar tot l’expedient sancionador via avisos edictals, atès que García estava en suposat parador desconegut.

El cas, que va passar desapercebut en el seu moment, agafa ara rellevància atès l’esclat de l’escàndol de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i la denominada ‘Operació Cautxú’, que justament investiga presumptes irregularitats i desviaments de fons econòmics per la construcció de camps de futbol. Es dóna el cas que García, que no consta que hores d’ara estigui entre els implicats directes de l’operació judicial en marxa, és el tresorer de l’ens federatiu.

Quedi clar que la venda en qüestió, la venda sense autorització considerada com una infracció molt greu per l’administració i sancionada com a tal, no té ara per ara, menys encara que hagi transcendit -cal recordar que l’‘Operació Cautxú’ està sota secret de sumari-, cap relació amb el cas que s’està investigant. Però sí que és cert que diverses fonts coneixedores del funcionament de la federació han explicat que exemplifiquen un cert modus operandi.

L’expedient administratiu sancionador es va notificar el novembre del 2016. La factura expedida per l’empresa de topografia de García estava datada molt abans. Just a l’entorn de la construcció dels camps de futbol de la Borda Mateu. Elements com aquest, que no vol dir aquest, són els que haurien fet saltar alarmes. De fet, moltes de les persones relacionades amb la FAF, a nivell de càrrecs institucionals o de representació de clubs, apareixen al BOPA relacionades amb faltes, deutes, dificultats empresarials… i la venda il·legal de gespa artificial hores d’ara i estan com estan les coses doncs sí que aixeca certs recels.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending