Santos quedarà en llibertat i està a l'espera de saber si li aplicaran mesures

La federació torna a l’activitat i reclama que es respecti la presumpció d’innocència dels dos detinguts, que han arribat a la Batllia passades les 10 del matí

-
-
La policia ha esgotat el termini de 48 hores per passar a disposició judicial els dos detinguts en l’'Operació Cautxú', que investiga un presumpte frau via desviació de fons, a la Federació Andorrana de Futbol (FAF). El president de l’ens, Víctor Santos, i el secretari general i pal de paller de la institució, Tomás Gea, han arribat a la seu de la Justícia en vehicles policials poc després de les 10 del matí. Poc abans, la batlle instructora havia aixecat el secret de sumari. No obstant això, com a mínim Gea s'ha negat a declarar. Santos quedarà en llibertat. Ara, cal saber si li aplicaran mesures cautelars.

De forma genèrica, Santos i Gea estan acusats d’administració deslleial i apropiació indeguda. La investigació es va posar en marxa arran d’una alerta rebuda per la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFAnd) i fa gairebé dos anys que s’hi estava treballant. Vist que les operatives suposadament fraudulentes es mantenien i tenint inputs que podien anar a més, s’hauria actuat. El material -especialment documentació en suport informàtic i paper- que s’ha recollit aquests darrers dies arran de l’esclat de l’operació serà analitzat amb molta cura i, segons fonts properes a la investigació, els responsables de la instrucció estan convençuts que tot plegat servirà per acabar de confirmar els molts elements que ja es tenien fins ara. L’escorcoll a la seu federativa hauria estat molt exhaustiu, però també en domicilis particulars i seus d’empreses vinculades amb activitats de la federació.

Malgrat que les defenses dels dos detinguts han tingut accés a tot el sumari des de les deu del matí, aproximadament, una vegada la instructora ha deixat sense efecte el secret que havia dictat ja fa dies, com a mínim el secretari general de la federació s'ha negat a declarar i ara la batlle haurà de decidir en quina situació personal queda Tomás Gea. Es preveu que la decisió s'adopti en el transcurs de les properes hores, molt probablement, ja, durant la tarda, segons fonts properes al cas que no han pogut determinar si el president de l'ens ha decidit o no respondre a la preguntes de la batlle, encara que molt probablement, tot i tenir defenses diferents, fins que no es pugui analitzar detalladament el sumari s'actuarà d'una manera molt similar. Després, els interessos poden arribar a ser contraposats, d'aquí que no els assisteixi un mateix advocat. Santos serà posat en llibertat però cal saber si se l'aplicaran mesures,

Després de dos dies inoperativa, les instal·lacions de la FAF, al carrer Batlle Tomàs d’Escaldes, han tornat a una tensa normalitat aquest dijous. Els treballadors i responsables de l’organització han tornat als seus llocs de treball i, d’entrada, han emès un comunicat assegurant que la federació, tot i no poder-ho fer físicament a la seu oficial, no ha deixat de treballar per restablir la normalitat tan aviat com sigui possible. Alhora, es demana que es respecti de manera escrupolosa el dret a la presumpció d’innocència dels detinguts.

 

-

Relacionat

Una alerta a la UIFAnd va destapar el frau a la federació

Comentaris

Trending