El ‘lladre de rellotges’ havia robat en tres joieries, a Gran Canària i Tenerife

Les autoritats judicials andorranes van activar la recerca del delinqüent, de nacionalitat romanesa, després que ja hagués estat detingut i empresonat a les Canàries

-
-
A les Canàries va usar exactament el mateix ‘modus operandi’ que va utilitzar al Principat. Demanava als dependents de la joieria que li mostressin uns rellotges en concret i ha aprofitant un descuit en intentar atendre una nova petició agafava una de les peces i acabava marxant de manera molt educada al·legant que havia de fer alguna transacció per poder fer efectiva la compra. L’home reclamat per Andorra i del qual se’n demanarà la seva extradició va ser detingut a l’aeroport de Gran Canària el gener acusat d’haver robat en tres joieries diferents.

De fet, quan les autoritats judicials andorranes van activar l’ordre internacional de recerca i captura, el 31 de gener, ja feia uns quinze dies que el delinqüent estava empresonat. No ha estat fins que Interpol Madrid ha repassat totes les alertes actives que no han acabat lligant caps i dilluns van informar als seus homòlegs del Principat que el ‘lladre de rellotges’ el tenien tancat en una presó de Las Palmas de Gran Canària després que l’haguessin enxampat arribant a l’illa des del Regne Unit en avió. 

Si al Principat les visites de l’individu van ser l’1 d’octubre i el 3 de desembre, a les Canàries hi va fer cap durant el mes de desembre, també. Hi pretenia tornar-hi, i de fet hi va tornar, el gener. El que no s’esperava és que la policia l’esperava a l’aeroport. Poc després va ser quan la demanda de col·laboració internacional d’Interpol Andorra va fer efecte. Els investigadors andorrans van enviar per la xarxa policial internacional unes empremtes que s’havien recuperat en una de les joieries que va ‘visitar’ el desconegut. I al cap d’uns dies, van tenir una resposta positiva a la demanda.

El delinqüent va ser arrestat a l’aeroport de Las Palmas just quan arribava a l’illa, a mitjan gener, procedent del Regne Unit 

L’home havia estat fitxat a diversos països i, per tant, tot i sabent que es movia amb diverses identitats, la majoria falses, en tenir les dactilars van poder descobrir de qui es tractava realment. D’aquí que les autoritats judicials, a demanda de la policia, activessin l’alerta vermella d’Interpol. I ara des d’Espanya s’hagin tingut notícies. Encara que sembli que ha passat molt temps, al cap i a la fi tot ha estat molt ràpid. I el delinqüent haurà de sotmetre’s primer al procediment judicial que escaigui a l’Estat espanyol i a una eventual condemna abans que se l’enviï al Principat, tot i que el procés d’extradició s’haurà d’activar en els quaranta dies vinents. 

A les Canàries va ‘visitar’ tres joieries i es va endur rellotges per un valor proper als 100.000 euros. El mes de desembre el responsable d’una joieria del sud de l’illa grancanària va denunciar el furt d’un rellotge valorat en 20.000 euros. Poc després van ser els propietaris de dues altres joieries, en aquest cas a Santa Cruz i Adeje, dues poblacions de Tenerife, els que van denunciar els robatoris de dos rellotges valorats, respectivament, en 33.700 euros i 44.700. El ‘modus operandi’ era el mateix i tot plegat va fer pujar la mosca al nas a la policia canària.

De 42 anys i expert en rellotges de luxe, n’havia furtat tres a les Canàries per valor de prop de 100.000 euros i dos al Principat valorats en 47.000 euros més

Fa o no fa, en els tres casos la manera de fer del delinqüent era la mateixa -i no s’allunya massa del seu comportament a Andorra-: l’home sol·licitava als dependents veure rellotges d’or i diamants ja que estava interessat en adquirir-ne aprofitant, en el cas canari, els avantatges fiscals que oferien les illes. En un oblit de la dependenta va agafar un dels rellotges d’un expositor i poc després va marxar justificant que havia de fer una operació bancària.

La policia espanyola va posar en marxa una operació entre final de l’any passat i les primeres setmanes d’aquest 2019 que van permetre, no només identificar l’home, de nacionalitat romanesa i ara de 42 anys, sinó que també van aconseguir poder descobrir en quins vols s’havia desplaçat entre Gran Canària i Tenerife i, fins i tot, en quins hotels s’havia allotjat, a més a més, propers al lloc on estaven ubicades les joieries que va ‘visitar’.

Amb totes aquestes dades, es va fer un seguiment dels passos que duia a terme l’home, en moviment constant per tot Europa. I quan van saber que tenia intenció de volar cap a Las Palmas des del Regne Unit, els investigadors no s’ho van pensar dues vegades. El van anar a esperar a l’aeroport. Dos mesos després resulta que han informat Andorra que el ‘lladre de rellotges’ de dues cèntriques joieries de luxe del Principat -se’n va endur cada cop un rellotge valorats conjuntament en poc més de 47.000 euros- està tancat a les Canàries. 

-

Relacionat

Empresonat a les Canàries el ‘lladre dels rellotges’
-

Relacionat

Les empremtes han estat cabdals per poder identificar el ‘lladre de rellotges’
-

Relacionat

Lladre de rellotges amb nom i cognoms
-

Relacionat

La policia busca sense treva el reaparegut ‘lladre de rellotges’

Comentaris

Trending