Empresonat a les Canàries el ‘lladre dels rellotges’

Les autoritats judicials tenen intenció de reclamar l’extradició de l’home, de 42 anys, i que va robar en dues joieries diferents l’1 d’octubre i el 3 de desembre

-
-

Les autoritats judicials del Principat activaran abans de quaranta dies una petició d’extradició del ‘lladre de rellotges’, l’home de 42 anys que l’1 d’octubre i el 3 de desembre passats va ‘visitar’ dues joieries diferents i, de cadascuna, se’n va endur un rellotge d’alt valor. El delinqüent, especialitzat en ‘petits’ cops a joieries, està actualment empresonat a Las Palmas de Gran Canària. 

Interpol Madrid va informar aquest dilluns als seus homòlegs del Principat que l’home que estava sent recercat per Andorra des del 31 de gener estava empresonat a les Canàries. La Batllia va dictar l’últim dia de gener una ordre internacional de recerca i captura del lladre després que la cooperació internacional donés els fruits necessaris i gràcies a una empremta del delinqüent recuperada d’una de les joieries d’on es va endur els rellotges se’l pogués identificar de manera indubtable.

Ben vestit i amb tota la parsimònia del món, fent-se passar per client, el delinqüent, d’un país de l’Europa de l’Est, va entrar en cèntriques joieries de luxe d’Andorra la Vella tant l’1 de d’octubre com el 3 de desembre i actuant de manera similar se’n va endur, en les dues ocasions, sengles rellotges. En total, sumant les dues denúncies, el valor de la mercaderia furtada puja a 47.100 euros.

Les empremtes recuperades per agents de la policia científica del Principat no només va permetre identificar l’home. És que diverses policies de tot Europa van respondre positivament a la demanda feta des d’Andorra i va resultar que es tractava d’una persona amb nombrosos antecedents pel mateix motiu -robatori de rellotges- i que habitualment usa identitats falses i diverses. 

La Batllia usant els canals diplomàtiques a l’efecte sol·licitaran a les autoritats espanyoles l’extradició de l’empresonat. Primer, és clar, haurà de respondre pels eventuals delictes que hagi pogut cometre a l’Estat veí. Després, si s’oposa a l’extradició, s’haurà de sotmetre al judici d’extradició corresponent tal i com fixi la legislació espanyola a l’efecte. A Andorra se l’acusa de dos delictes majors de furt qualificat, en superar la mercaderia robada la quantitat de 6.000 euros. El fet que no usés la força en cap cas fa que la possible condemna sigui inferior, lògicament, al que hauria estat en cas d’haver utilitzat la violència.

Etiquetes

-

Relacionat

Les empremtes han estat cabdals per poder identificar el ‘lladre de rellotges’
-

Relacionat

Lladre de rellotges amb nom i cognoms
-

Relacionat

La policia busca sense treva el reaparegut ‘lladre de rellotges’

Comentaris

Trending