El Consell Superior ‘redueix’ cinc anys l’experiència dels aspirants a la plaça de magistrat del Tribunal de Corts

La cúpula judicial rectifica un suposat error pel qual s’exigien vint anys d’exercici efectiu de professió jurídica quan el que es pretenia i així es fixa ara és que siguin quinze

-
-
En menys d’una setmana, el Consell Superior de la Justícia ha rebaixat en cinc anys el temps d’exercici professional jurídic necessari per poder optar a la plaça de magistrat a temps parcial al Tribunal de Corts. El BOPA publica aquest dimecres una rectificació de l’edicte inserit la setmana passada al mateix butlletí en què es deixa constància que s’ha detectat un error i s’esmena.

L’errada no ha passat inadvertida per a molts professionals del sector. De valoracions sobre la rectificació de l’error se n’han fet de molts diferents i, en tot cas, moltes de les fonts consultades han assegurat que abans de manifestar res caldrà estar molt atent a l’experiència que acrediti la persona que acabi essent escollida per al lloc de treball.

En un llarguíssim edicte, la setmana passada es deixava clar que “poden participar en el concurs obert de juristes els secretaris judicials, els advocats i els altres titulats en l’àmbit del dret que hagin exercit de forma efectiva professions de caràcter jurídic almenys durant vint anys.” L’errada detectada i esmenada és que en lloc del “durant vint anys” hi havia de dir “durant quinze anys”.

-

Relacionat

El Consell Superior pretén incorporar un magistrat a temps parcial per al Tribunal de Corts

Comentaris

Trending