L’UdA inicia el curs amb un 6% més d'alumnes de formació reglada i arriba als 666

El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat que l'ampliació del centre en un recinte de 3.000 metres quadrats serà una realitat durant l'any 2024

Comentaris

Nicolau, Espot i Majoral durant la inauguració del curs acadèmic.
Nicolau, Espot i Majoral durant la inauguració del curs acadèmic. UdA

La Universitat d’Andorra té aquest curs 666 estudiants de formació reglada, un 6% que el 2021-22. La dada s’han donat a conèixer durant la inauguració del curs acadèmic 2022-23 que s’ha fet a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral que ha obert l’acte ha assenyalat que els reptes són la creació de la residència universitària i l’ampliació del campus. El rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau ha assegurat que “l’educació i la recerca són les millors solucions en la situació actual” i ha refermat el compromís d’Andorra amb els objectius de desenvolupament sostenible. L’UdA ha arribat als seus 35 anys d’existència. Nicolau ha demanat el suport de Govern en els projectes del centre educatiu. S’ha iniciat el d’ampliació del campus, que suposarà un esforç molt important, segons Nicolau que ha acabat la seva intervenció donant la benvinguda als nous estudiants i ha recordat que, per primera vegada, el carnet de la universitat dona accés a l’europeu, la qual cosa facilitat la mobilitat dels estudiants.

El cap de Govern, Xavier Espot, que ha tancat les intervencions ha anunciat que la universitat s’ampliarà amb un nou edifici de 3.000 metres quadrats. S’hi destinarà una partida de sis milions d’euros i serà una realitat durant els primers mesos anys del 2024, si es compleixen les previsions. Espot ha dit que d’aquesta manera es respon a les demandes “i mostra el nostre compromís amb la universitat pública”. En la lliçó inaugural sota el títol 'Grands défis des universités au 21e siècle', l'expert europeu en polítiques universitàries, Guy Haug ha advocat per reconfigurar —no només fer evolucionar— l’oferta de formacions. “Els estudiants de la generació digital són diferents dels d’abans, també més desiguals. Un repte per a l’Espai Europeu d'Ensenyament Superior serà formar els estudiants que tenim, no els que voldríem”.

El curs acadèmic 2022-2023 s’ha iniciat amb el desplegament complet del màster en Educació que es va posar en marxa el curs passat i amb l’inici del nou Diploma Professional Avançat en Comptabilitat i administració i del nou màster en Dret que inclou ara la menció en advocacia i la menció en l’àmbit judicial. L’altra novetat és que, per primera vegada, es lliura als estudiats un carnet de la Universitat d’Andorra que és també un carnet d’estudiant europeu (ESC), que facilita la mobilitat a Europa i l’accés als serveis d’altres universitats.

L’acte ha finalitzat amb la graduació dels 98 estudiants que van completar els seus estudis de DPA, bàtxelor, màster o doctorat durant el curs 2021-2022, que corresponen a la 32a promoció de la Universitat d’Andorra, la més nombrosa de la seva història. Els titulats han rebut el títol d’estat de mans de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyada del rector de l’UdA. Durant l’acte també s’ha fet conèixer la memòria d’activitats, amb les principals magnituds assolides per la Universitat durant el curs 2021-2022. Cal destacar que durant el curs passat, sumant els 629 estudiants de formació reglada i els 1.194 de formació continuada, es va arribar a un total de 1.823 estudiants.

Comentaris (4)

Trending