Tornada a les escoles amb cues a l'entrada i mesures sanitàries

La directora de l'Escola Andorrana, Maite Casals afirma que el primer dia "s'ha superat amb nota"

Comentaris

escola
escola

El primer dia de classe per gran part dels alumnes del país ha estat marcat per les cues a l'entrada, i per les mesures sanitàries i de seguretat. En el cas de l'Escola Andorrana han tornat 2.000 alumnes, 300 d'ells al centre de Sant Julià de Lòria. Una estona abans de l'obertura de les portes, les mares i pares ja esperaven a l'exterior.

Maite Casals, directora de l'Escola Andorra, ha afirmat que l'entrada "s'ha superat amb nota". Cada cicle ha entrat per un lloc diferent, amb un recorregut de pujada i un de baixada i tot ben senyalitzat. "Hem pogut fer una entrada esgraonada". Alguns dels alumnes no havien tornat al centre des del 13 de març i per aquest motiu "durant les dues o tres primeres setmanes fer una avaluacions inicials per veure com estem a nivell d'aprenentatges"

Tota l'organització de la tornada ja es va posar a prova el mes de juny. "Els docents ja van veure aleshores que no hi havia cap problema per tornar en plenes condicions al setembre". Es mantenen les normes sanitàries d'aleshores però revisades. "A l'agost vam tancar unes consignes sanitàries amb el ministeri de Salut, com la distància de seguretat d'un metre i mig, el rentat de mans el màxim de cops possible, i la ventilació. S'han de ventilar les classes durant set o vuit minuts cada hora".

En total, aquest dimecres han retornat a les escoles prop de 6.000 alumnes, segons informa el Govern. La xifra s’incrementarà el dilluns de la setmana que ve fins als 11.376, segons les dades provisionals, amb l’inici dels cursos de segona ensenyança, batxillerat i formació professional, un cop passat el cribratge d’alumnes i professors. La xifra representa un increment de més del 4% respecte a l’any passat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending