Els promotors de la reivindicació de la vestimenta lamenten la posició de la direcció de l’escola

Els alumnes que han liderat la revolta consideren que ha estat gràcies a la polèmica que l’equip directiu ha relaxat la interpretació de la normativa

Una imatge de la façana del centre educatiu.
Una imatge de la façana del centre educatiu. Toni Solanelles

Els alumnes dels darrers cursos de secundària de l’Escola andorrana de Santa Coloma que les dues darreres setmanes han estat mostrant la seva queixa per la normativa de convivència treuen foc pels queixals arran de les explicacions de la directora del centre, Olga Moreno, que consideren que no s’ajusten a la realitat. Això sí, admeten que els darrers dies, gràcies a la polèmica generada els controls i les prohibicions s’han relaxat.

Efectivament, la normativa general de convivència la comparteixen els tres centres de segona ensenyança de l’Escola andorrana. Els escolars que han promogut la queixa, que asseguren tenir més suport dels pares del que diu l’equip directiu, afirmen que el gran problema és la interpretació que han fet de la norma a Santa Coloma, molt més inflexible a parer dels estudiants que aquelles que han fet a Ordino i a Encamp.

També asseguren contra el que ha afirmat Moreno que els primers dies de la posada en marxa de la nova normativa es van fer treure creuetes d’arracades i va obligar algunes noies a tapar-se davant tops que arribaven a mitja panxa però deixaven a la vista el melic. Amb tot, els joves consideren que en certa manera han aconseguit una part del que volien, que era que es parlés de la qüestió i s’obligués en certa manera els docents a relaxar el control que estaven duent a terme.

LA CARTA

En tot cas, els pares, tal i com ha anunciat aquesta tarda als mitjans de comunicació la directora de l’escola, Olga Moreno, han rebut una carta explicant-los l’essència de la normativa que està en vigor. En la missiva s’hi explica “al nostre centre educatiu no ignorem les manifestacions de l’alumnat i de les famílies i volem mantenir unes relacions respectuoses però alhora hem d’assegurar la convivència formal entre tots nosaltres”.

Captura de pantalla 2022 09 26 a las 22.59.30

I hi afegeix que “per aquest motiu, el dimarts 13 de setembre vam fer una trobada amb els delegats i subdelegats de cada tutoria, vam posar en comú totes les opinions i preocupacions amb l’objectiu de trobar un consens col·lectiu. Val a dir que la maduresa i resposta dels alumnes representants va ser exemplar”. L’equip directiu, que firma genèricament la carta, explica que “la majoria de l’alumnat entén que l’escola és un espai de tots i totes dels que hi anem cada dia i, per tant, ens hem de regir per una normativa interna que hem de respectar”.

Finalment, el document que han rebut els pares acaba dient que “tanmateix, i sense renunciar a les pròpies conviccions dels joves, cal garantir i reforçar l’escola com un espai educatiu per als 435 alumnes i els 70 adults que convivim diàriament en l’escola” i “educar en la igualtat, en el respecte i en l’estimació de la cultura només ho podem aconseguir amb la complicitat dels equips de treball de l’escola i de les famílies”.

Comentaris (2)

Trending